Гранични прелаз Морина (Фото КоССев) Гранични прелаз Морина (Фото КоССев)

У среду је ступио на снагу споразум између сепаратистичког Косова и Албаније о преласку границе без провера пасоша и личних докумената. Док су медији били фокусирани на локалне изборе, праве се потези који директно угрожавају суверенитет наше земље!

Министар унутрашњих послова Албаније, Таулант Бала, поносно је изјавио да ће потписивање новог протокола олакшати процедуре преласка границе. Али, да ли је то све?

Наиме, споразум између сепаратиста на Косову и Албаније омогућава прелазак границе без икаквих провера током девет месеци годишње, подељено у два периода: од 1. маја до 30. септембра и од 1. новембра до 28. фебруара.

Стари протокол предвиђао је само четири месеца, али сада, у тајности, се проширује на девет месеци! Да ли ово значи да се већ припрема терен за стварање Велике Албаније?

На прелазу Врбница – Морина, који је сада кључна тачка за прелазак, већ првог дана споразума, забележен је огроман прилив путника са тзв. Косова. Само јуче, медији у Приштини јављају да је око 5000 путника и 3000 путничких возила, као и десетине аутобуса, ушло у Албанију са територије сепаратистичког Косова.

Међународна заједница намерно затвара очи пред овим дешавањима! Наши политичари расправљају о тривијалним питањима, албански сепаратисти и шиптарски терористи раде на остварењу својих циљева. Српска роба и даље не може на Косово и Метохију, а динар је практично укинут на овим територијама, питање дана је када ће ситуациа ескалирати до неког новог погрома Срба.

Извор: Васељенска


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *