На фотографији је мртва девојка Марица Мирић.На фотографији је мртва девојка Марица Мирић.

У јуну 1999. након повлачења наше војске настао је пакао за српске цивиле остављене без заштите. Марица Мирић је један од симбола те голготе. То је била непокретна српска девојка коју су терористи УЧК под патронатом НАТО снага силовали пред очима њене мајке, унаказили је, а онда и убили.

Марица је када се десило злочин била са мајком и непокретна у колицима.

Митрополит Амфилохије својевремено је испричао да га туга и јад обузму сваки пут када се сети свега што је било 1999. године на Косову и Метохији.

“Пред очима ми се јави јадна Марица Мирић, девојка коју су четворица Шиптара силовала, а њену мајку држали и терали да то гледа, па је пред мајком и убили.

Било је међу италијанским официрима честитих људи, па су нам јавили да се то десило. Ми смо дошли, покрили је ћебетом и тако је сахранили иза Пећке патријаршије”,
рекао је митрополит Амфилохије.

Митрополит је истакао да су истог дана поред Марице сахранили јадну старицу коју су Албанци заклали тог дана.

“У Гораждевцу су тада убијена дјеца, много ужаса је било. То не смије да се заборави и ја сам покушао то што сам видио и доживио да опишем у своје четири књиге `Ново косовско распеће`”, навео је својевремено митрополит Амфилохије.

На примеру Марице Мирић се може сагледати и решити свака дилема око КиМ.

И док постоје докази о гнусном злочину над њом, цео Запад о томе ћути, а Косово се представља као “право народа на самоопредељење”.


Народ који жели истински слободу не коље, не убија, не ради упорно на ревизији историје, њеном припајању.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *