Фото: ИлустрацијаФото: Илустрација

Након медијских извештаја о хапшењу две особе за шпијунажу, са истим наводима огласили се и сепаратисти, поручујући да је акцији претходила вишемесечна истрага. Медији су истовремено пренели да је један од ухапшених био припадник тзв. “косовске царине”, након чега се ова тзв. институција огласила, наводећи да је разрешен дужности пре 20 година.

Приштински медиј Газета Еxпресс, известио је данас да су у Урошевцу наводно две особе ухапшене због сумње за шпијунажу, али и сарадњу са Безбедносно информативном агенцијом (БИА) Србије.

Позивајући се на своје изворе, овај медиј је навео да је реч о Б. Ш. и М.Ћ., те да је тзв. „косовска обавештајна агенција имала кључну улогу у хапшењу двојице осумњичених“.

Истовремено, изнели су податке да је један од ухапшених био полицијски службеник током 90-99, док је након рата, наводно наставио да врши дужност “цариника” током периода управљања УНМИК-а на Косову и Метохији.

Сепаратисти: Ухапшени мушкарац разрешен дужности пре 20 година

Наводе да је Б.Ш. разрешен дужности пре 20 година, односно почетком 2004. године.

„До разрешења је дошло због кршења “кодекса понашања “царине Косова” у вези са неовлашћеном комуникацијом са медијима. Дотични нема никакве везе са “царином Косова”“, поручују.

Вишемесечна истрага

У међувремену се огласило тзв. косовско специјално тужилаштво, наводећи такође да су две особе ухапшене због сумње на шпијунажу, али без изношења иницијала и у ком граду је хапшење извршено.

Навели су само да су претреси извршени на две локације, а да је ухапшенима одређено 48-часовно задржавање.

Осим података да су особе ухапшене након вишемечне истраге, те да је акција извршена у сарадњи са тзв. косовском полицијом и ОИК-ом, нису изнели више детаља у самом случају.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *