Позив на убиство након напада ножем у Манхајму – Немачке власти идентификују креаторе ТикТок видеа мржње

Након напада у Манхајму, ТикТок видео снимци су шокантни. Власти истражују позиве на насиље. Борба против мржње на интернету доноси проблеме.

Манхајм – Фатални напад ножем у Манхајму изазива симпатије код неких. Неки на друштвеним мрежама подржавају тај чин, за које немачке власти кажу да се верује да имају верску мотивацију. Неки виде напад на десничарског антиисламског активисту Михаела Штурценбергера као победу. Државна криминалистичка полиција (ЛКА) Баден-Виртемберг није одговорна само за истрагу у случају Манхајм, већ и за незаконите изјаве на интернету. Према извештајима медија, ЛКА је сада постигла прве успехе.

„Знамо за неке људе који величају напад ножем у Манхајму на друштвеним мрежама. Чим ови прилози буду кривично релевантни, биће пријављени“, рекао је главни инспектор Јирген Глодек, преноси Билд. Један такав случај је видео снимак човека са псеудонимом „Имам Мети“, који је навијао за напад и позивао на исламистичко насиље. Коначно добре вести, овај Штурценбергер је избоден“, започео је видео.

ТикТок исламиста велича напад ножем у Манхајму – немачке власти истражују већ неко време

Величао је напад човека који је заслужио „највиши ниво у рају“ и који је био „узор“. „Сваки критичар ислама“ требало би да доживи исту судбину“, сугерисао је он у свом ТикТок видеу, а затим направио одговарајуће гестове који су имали за циљ да имитирају убод ножа. Видео је сада обрисан на ТикТок-у, али наставља да кружи на Кс и ИоуТубе-у. Билд и Спиегел су пренели да су умешани и Федерална канцеларија криминалистичке полиције и Канцеларија за заштиту устава.

Према писању медија, безбедносни органи су идентификовали „Имама Метија“ као Мухамеда Р., 35-годишњег мушкарца за којег се наводи да је већ дуже време у очима власти због бројних исламистичких и антисемитских садржаја. На пример, он је објавио ТикТок у коме је изјавио да жели свом сину да да име по нервном агенсу „Зиклон“, који је коришћен у концентрационим логорима током Другог светског рата. Окружни суд у Хамбургу је 2018. године такође изрекао казну за пружање отпора полицајцима увредама и намерним телесним повредама.

Пре неколико година, како наводи Шпигл, хамбуршке власти су покренуле поступак протеривања против Мухамеда Р., који је рођен у Приштини на Косову и Метохији и последњи пут регистрован у Хамбургу. Претпоставља се да више није у Немачкој. Према слици, „Имам Мети“ је могао да буде у српском одмаралишту Нишка Бања око две године. Тамо га немачко правосуђе није могло процесуирати, па вероватно може и даље да објављује видео снимке. Према информацијама Шпигла, 35-годишњаку је забрањен улазак у шенгенски простор.

БОНУС ВИДЕО:

Исламски екстремисти у Европи:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *