Резолуција о Сребреници, коју намерава у име грађана да у Генералној скупштини УН подржи Влада Црне Горе, представља коначно посртање најчудеснијег и најупорнијег дела српског народа који је вековима знао како да на прави начин одговори најтежим изазовима, саопштено је из Српског националног савета Црне Горе.

Председник Савета, Момчило Вуксановић истакао је да је подршка резолуцији превршила “сваку мјеру лицемјерја и понизности Владе и државних институција Црне Горе”.

Он је навео да Српски национални савет, заједно са српским народом у Црној Гори “подржава Србију и Републику Српску у настојањима да одбране територијални интегритет, част и достојанство српског народа, уз чврсту опредељеност да увек буду заједно у јединству и слози”.

Српски национални савет, са својим сестринским организацијама, учествоваће на протестима заказаним сутра у Подгорици, али и организовано на Свесрпском сабору 8. јуна.

Вуксановић је оценио да се приближава тренутак када ће актуелна власт довести у питање и последњи промил части и достојанства Црне Горе.

“Чојство и јунаштво већ одавно постоје само у примјерима наших предака”, нагласио је он.

Вуксановић је оценио да се огроман притисак непријатеља српског народа сручио на државне институције Црне Горе у којима су, нажалост, завладали њихови школарци инсталирани кроз разне пројекте бесповратних помоћи и неразумљивих задуживања.

“Тако власт у Црној Гори већ деценијама не доноси најважније одлуке у складу са већинском вољом грађана, што је њена и уставна обавеза, већ по благослову западних центара моћи”, истиче Вуксановић.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *