У име Покрета за одбрану Косова и Метохије, председништво покрета је на трибини у Прес Центру, представило документ.

То је уствари Проглас српској јавности којим се захтева прекид преговора о “нормализацији Србије и тзв. “Косова”. Обратили су се Професор др Слободан Самарџић, потом Професор др Часлав Копривица и на крају Професор др Милош Којић.

Они наглашавају да је ситуација драматична и да су овакви Прогласи преко потребни. После Прогласа припрема се и акција.

Самарџић сматра да је прекид преговора требао да се обави много раније. “Ти преговори воде ка призвању такозваног “Косова” од Србије и то оном последњем чину признавања, потписивању међународног правног обавезујућег докумена о такозваној “свеобухватној нормализацији односа”. Ми смо сада на корак пред тим последњим чином. Будући да се Александар Вучић, прихватајући Бриселско-Охридски споразум, обавезао тачком шест да када се примени тај споразум прионућу се потписивању једног таквог споразума. Дакле, признања Косова и Метохије”, наглашава Самарџић.

Даље истиче Самарљић, да “наша шанса виси о концу расположења особе која се зове Аљбин Курти. Дакле, његово одбијање да прихвати бар минимум од оних обећања о Заједници српских општина, одлаже овај процес. Није у питању нека вештина преговарачка или упорност председника државе и владе да одбије целу ту ситуацију, или да можда другачије преговара са Европском унијом као посредником. У питању је један заиста стицај околности да Аљбин Курти неће да учини и оно најмање, а то је да да једну ту концесију, ЗСО. ЗСО не дају Србима никаква посебна права, а Србију обавезује да призна “Косово” као државу.”

Целу трибину са осталим говорницима, погледајте на Србин Инфо и Центар:

Др Ковић, др Самарџић и др Копривица: Вучић је издајник; прекинути преговоре Србије и “Косова”

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *