Корито реке Ибар на севрној страни, у близини дела града насељеног Србима, прекопава се тешком механизацијом.

Радове изводе шиптарске службе јер од како су Срби по наређењу Александра Вучића и његове “Српске листе” напустили сепаратистичке квази-институције почетком новембра прошле године, нема више Срба који би такве радове спроводили и уопште утицали на то.

Вести о врсти и циљу радова још увек нема а оно што знају Срби који овде живе је то да Шиптари никада не уређују било какву површину ако од тога и сами немају користи. У ствари, уређују средине које су под њиховом контролом и које ће њима служити.

Посматрано у светлу догађаја претходних месеци, иако све личи на уређење обале, локалним Србима ово изгледа као одлучан корак напред који су направили Шиптари ка експанзији према српским срединама.

Знајући да су Срби препуштени себи и да немају никога ко би заштитио њихове интересе, Шиптари користе сваку прилику да спроведу своје намере о јачању притисака на Србе.

Ово се нарочито осећа после догађаја у Бањској и локално српско становништво каже да се у ваздуху осећа да Шиптари користе кривицу власти у београду за аљкави оружани напад чије су последице јачање шиптарског утицаја на рачун српских интереса. Све то Србе мотивише на исељавање или да макар планирају своје пресељење у централну Србију јер како черсто може да с ечује “овде више нема живота”.

На жалост, кораци које предузима режим Александра Вучића не да не охрабрују Србе већ их све више уверавају да су продани и да за њих будућности на Косову и Метохији више нема.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *