Редовна седница Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији у Босни и Херцеговини биће одржана у среду, 15. маја, објављено је на сајту те међународне организације.

Како се наводи, Савет безбедности УН заседаће у преподневним сатима по локалном, односно у поподневним сатима по средњеевропском времену.

Савет безбедности УН пре две недеље, ванредно је разматрао ситуацију у БиХ.

Седница је одржана 30. априла, на захтев Русије, након писма које је српска чланица Председништва БиХ, Жељка Цвијановић, 25. априла упутила СБ УН, а у којем указује на злоупотребе у сфери спољне политике БиХ, укључујући и промовисање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Резолуција о Сребреници је Генералној скупштини УН достављена без сагласности Председништва БиХ, односно без сагласности сва три конститутивна народа у БИХ.

На седници су се тада обратили Цвијановић, видео-линком, као и високи представник међународне заједнице у БиХ Кристијан Шмит.

Иначе, Вучић раније данас је најавио да би седница Генералне скупштине УН, на чијем ће дневном реду бити и резолуција о геноциду у Сребреници, највероватније требало да буде одржана у среду, 15. маја.

Он ће због тога, већ ноћас или рано ујутру отићи у Њујорк, да би, како је рекао, “онима који би да Србију окарактеришу као геноцидни народ, пружи одговор какав и заслужују (?)”. Надамо се не на исти начин као што је штитио и бранио Косово и Метохију, па на крају све предао.

Редовне седнице Савета безбедности УН о стању у БиХ одржавају се два пута годишње.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *