Фото: КоССевФото: КоССев

Слободан Милетић је још један Србин који је утамничен на правди Бога, а једини разлог је то што је Србин.

Такозвани основни суд у Приштини одредио је данас једномесечни притвор Србину Слободану Милетићу оптуженом за учешће у сукобу који се догодио 29. маја прошле године испред општинске зграде у Звечану.

Јелена Кривокапић, адвокат Милетића, се противи оваквој одлуци, наводећи да није у складу са законом и уједно најављује подношење жалбе Апелационом суду.

„Није учествовао у сукобу, стајао је поред цркве“, тврди Кривокапић.

Тог 29. маја у Звечану је дошло до сукоба између окупљене групе Срба и припадника КФОР-а, након што су претходно такозване специјалне јединице такозване полиције насилно ушле у општинску зграду.

Кривокапић је након хапшења изјавила за КоССев да се њен клијент не осећа кривим, а данас поручује да је он то казао на суђењу.

„Он је и даље негирао кривицу. Сложио се у свему са мојим обраћањем и појаснио је детаље“, навела је.

Кривокапић прецизира да је њен клијент био у Звечану тог дана, али додаје да он није учествовао у сукобу.

„Он је рекао да је био у Звечану, али је стајао код цркве са својим оцем и посматрао је као и сви грађани Звечана шта се дешавало, али није учествовао у тим радњама и није учинилац ниједног кривичног дела“.

Фотографија маскираних лица и стрелица

Кривокапић у изјави за КоССев наводи да је на данашњој седници представљен само један наводни доказ, односно, како каже – „доказ који у ствари то и није“.

Реч је о фотографији наводно усликаној критичног дана у Звечану, а на којој се наводно, према тврдњама тужилаштва, налази управо Милетић.

„То су неке две особе на фотографији, међутим, не види им се лице. Један од њих је обележен стрелицом и наводно је Слободан Милетић“, казала је.

Кривокапић се успротивила одређивању притвора само на основу ове фотографије, међутим:

„Судија и тужилац су тада заједнички изјавили да постоји још документације, али да не могу да је дају у овој фази поступка“.

Проширена оптужница

Каже и да јој је речено да је Милетић део проширене оптужнице, односно да су њоме обухваћена и друга лица, чија се „имена крију“.

Кривокапић каже да то није у складу са праксом.

„Ја сам рекла да то није први пут. Зна се како се поступа у таквим случајевима, склоне се имена. Постоји начин. Међутим, чињеница је да они не дају то у овој фази поступка, што није у реду. Међутим, није то пракса само овог суда, сви судови тако раде, на жалост“, додала је.

Кривокапић прецизира да је суд уважио сва три понуђена, односно законски могућа разлога за одређивање притвора које је тужилац представио – опасност од бекства, могућност утицаја на истрагу, сведоке и понављање кривичних дела.

Кривокапић сматра да ниједан од услова не би требало да буде уважен.

„Ја сам прецизно образложила зашто не стоји ниједан од тих услова, а посебно не постоји основана сумња да је он учинио кривично дело… Основана сумња мора да буде поткрепљена релевантним чињеницама које овде нису изнете“, додала је.

Ипак, наводи да јој је обећано да ће јој документација и докази бити достављени у наредних недељу дана.

Слободан Милетић ће након данашње седнице највероватније бити пребачен у затвор високе сигурности у близини Подујева.

Кривокапић је најавила да ће већ сутра поднети жалбу на одређивање судског притвора и да очекује да ће Апелациони суд ускоро донети одлуку.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *