Шиптарски терористиШиптарски терористи

Посланик екстремистичке странке “Самоопредељење” Аљбина Куртија, Мефаиљ Бајћиновци, фотографисао се данас у Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку у ставу малограђанског шовинисте типичног за шиптарски фолклорни однос према Србима. Није проблем став већ то што му, према нашем сазнању баш увек, претходи убиство неког Србина, под било којим околностима. Овај пут су то била убиства тројице Срба у недавним догађајима у Бањској. Пре тог догађаја Бајћиновци није смео ни да помоли главу на север покрајине насељен Србима. Овај екстремиста је своје утиске сажео у објави на Фејсбуку оцењујући их као “потпуно позитивну измењену стварност”. Стварност јесте измењена али не у позитивном смислу. Нико при здравом разуму не би подржао атмосферу терора коју су креирали косовски сепаратисти над Србима на северу Косова и Метохије. Бајћиновци ово посматра као “резултат решености (непостојеће квази) државе да донесе легалитет на сваком ћошку “Kосова”. Тако је потврдио да традицију насиља над Србима, Шиптари сматрају легитимном и легалном.

На жалост, њихово насиље је увек испољено према незаштићеним цивилима и када су знатно надмоћнији. А таква је ситуација данас. Осим што су тренирани у западним војним центрима, модерно и до зуба наоружани, албански специјалци уз себе имају окупаторску илегалну мисију ЕУЛЕКС, а налазе се и под заштитом окапционе НАТО мисије КФОР. Са друге стране се налазе српски цивили у потпуности остављени на милост и немилост сепаратиста како од међународних мисија, тако и од своје државе. Власт у Београду уместо да нађе начин да заштити своје грађане, косовскометохијске Србе, она се упорно труди да истакне како се неће умешати војно. Поред тога Александар Вучић је раније најавио да су у централној Србији спремни прихватни центри за Србе које ће Шиптари протерати са Косова и Метохије. Шта још треба да каже како би схватили да Срби неће имати никакву заштиту од државе на чијем је челу Вучић? И у тако повољној ситуацији по Албанце, екстремиста Бајћиновци се фотографисао на оним местима где аутомобил може да се заустави на кратко а онда да брзо настави даље. Све локације на којима се фотографисао су такве. Укључујући и споменик Кнезу Лазару у Косовској Митровици који се налази на широком кружном току одакле може брзо да се удаљи.

Видимо да се Бајћиновци не налази на простору за пешаке већ стоји управо на самом асфалту у тренутку док около нема скоро никога, што значи да је био спреман да сваког момента појури у бег. Имао је среће што данас деца више не газе надуване тетрапаке иначе би једва преживео ту “експлозију”. Портал “Косовска истина” фотографијама са терена приказује како изгледа “позитивно измењена стварност”. Око узурпираних зграда општина налазе обручи бодљикаве жице, борбена возила КФОР-а и такозване “полиције Косова” увек спремна да реагују. Узурпиране зграде општина чувају наоружани албански специјалци а те спцијалце до зуба наоружано војници КФОР-а.

Срби који се не слажу са илегалном окупационом влашћу Албанца приморани су да живе као у нацистичким гетима током Другог светског рата. Простор је ограничен барикадама а кретање је под сталним надзором и контролом.

Звечан: одмах пошто је приватно возило ушло у двориште, КФОР поставља барикаде испред капије

Ограничења важе чак и за децу која када иду у школу пролазе поред бодљикаве жице иза којих су униформисани војници са дугим цевима у рукама.

Ове ствари треба имати на памети када Шиптари говоре о “позитивним променама”. Осим тога и запитати се зашто уместо заштите Срба Вучић жели да озакони такво стање? А то је показао недавно када је наредио “Српској листи” да затражи од сепаратистичких власти у Приштини да распишу нове локалне квази-изборе који би својом процедуром дала легитимитет албанском терору навлачећи маску “демократских процеса”.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *