Прошло је тачно годину дана од масакра у основној школи ,,Владислав Рибникар”, највећег у новијој српској историји.

Пре годину дана, у 8:40 часова, ученик седмог разреда К.К. са очевим пиштољем улази у школу и хицима из пиштоља убија радника обезбеђења те школе. Не зауставивши се на првом убиству, К.К. је наставио са масакром и усмртио још 9 ученика те школе, а више њих задобило је повреде из ватреног оружја. Већином су то били другари из одељења.

Након извршеног масакра, убица се сам пријавио полицији, полиција је реаговала и ухапсила убицу, хитна помоћ је збрињавала повређене, а родитељи деце те школе са неизвесношћу су исчекивали нова сазнања о томе где су њихова деца и да ли су жива.

Не треба заборавити ово што нам се догодило, а пошто то нисмо на време спречили, нека нам бар послужи као лекција где смо погрешили као друштво.

Убијени су: Бојана Асовић (11 година), Ана Божовић (11 година), Катарина Мартиновић (12), Мара Анђелковић (13), Ема Кобилски (13), Софија Негић (13), Андрија Цикић (14), Адријана Дукић (14), Ангеина Аћимовић (14) и Драган Влаховић (53 године).

Главни комеморативни догађаји одржаће се на делу Улице краља Милутина, од Његошеве до Крунске, названом „Простор тишине“.

Помолимо се сви данас за душе трагично настрадале деце и младих у Основној школи “Владислав Рибникар”, Малом Орашју и Дубони:

Ангелине

Бојане

Андриане

Mape

Еме

Ане

Катарине

Софије

Андрије

Драгана

Николе

Александра

Марка

Лазара

Немање

Петра

Милана

Кристине

Далибора

Нека их Господ радује у Царству Небеском!

Христос Васкрсе!


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *