Фото: КоССевФото: КоССев

Сепаратистичке, привремене власти у Приштини и Албанија започели су данас са применом заједничког споразума о преласку границе без узајамних пасоша и провере личних карата. Ради се о укупном периоду од 9 месеци годишње у два наврата: од 1. маја до 30. септембра и од 1. новембра до 28. фебруара. Старим протоколом била су предвиђена четири месеца.

На Врбници, односно Морини са албанске стране, данас је био велик прилив путника у сезони првомајског празника.

Само у првим сатима данашњег дана, како јављају медији у Приштини, у Албанију је са Косова и Метохије ушло око 5.000 путника, са 3.000 малих возила и десетинама аутобуса.

Извештавајући о томе, медији у Приштини подсећају на то да су споразум у априлу објавили Џељал Свечља и Таулант Баља.

Они су саопштили да је новим протоколом сада према убрзаним процедурама омогућено кретање током 9 месеци у години за грађане Косова и Метохије и Албаније на прелазу Врбница, односно – Морина.

„Овим потписивањем овог новог протокола бићее могућее олакшати процедуре преласка, провере границе на заједничкој тачки Морина-Кукеш од 1. маја до 30. септембра и од 1. новембра до 28. фебруара, односно 9 месеци током читавог периода године, уз промену старог протокола који је предвиђао само четири месеца, од 1. јуна до 30. септембра“ – нагласио је Баља.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *