Поред тешког живота Срба на Косову и Метохији, породици Антовић из Звечана живот је додатно компликован. Њихова ћерка Дарија болује од церебралне парализе.  

Наиме, по рођењу, лекари су закључили да своје прве дане мора да проведе у инкубатору те је одмах послата у болницу у Крагујевцу.

Након 21. дана проведеног у инкубатору, лекари су упутили малену Дарију у Буковичку бању, на кинезитерапију, због хипотомије мишића.

Када је Дарија напунила 18 месеци, родитељи је одводе у “Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију” у Београду, где су јој лекари дијагнозирали церебралну парализу Г80 и квадрипарезу (спазам свих екстремитета).

Недуго затим, дете доживљава епи нападе, који јој погоршавају стање… Са пет година, родитељи је одводе на прву интервенцију – Фибротомија по Улизибату – која је урађена у клиници “Медикус” у Ћуприји.

Након ове интервенције Дарија је могла да спусти цело стопало на под, ротира колена, рашири кукове и прсте на једној руци.

Са седам година одлази на исти третман, након ког је бољитак био мање видљив.. Дарија је интелектуално очувана али није у стању да самостално седи, хода, једе…

Поред Дарије којој је неопходна помоћ, родитељи имају још двоје деце и обоје су незапослени.  

Помозимо малој Дарији пред којом је дуг процес који се састоји од операција, рехабилитације и даљег лечења. 

Начини на који се може помоћи малој Дарији су следећи:

Слањем СМС поруке 358 на 3030

Из Швајцарске: СМС human358 на 455

Уплата на динарски рачун: 160-483585-53

Уплата на девизни рачун: 00-540-0002301.1 ИБАН: RS35160005400002301131

PayPal

Српско Срце-Хуманитарне Акције


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *