Поводом 11 година од потписивања Бриселског споразума Српско национално веће Косова и Метохије, Српски национални форум и Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ организују округли сто на тему „Косово и Метохија – између окупације и (веле)издаје – од политичке до кривичне одговорности државног врха Републике Србије“.

Округли сто ће бити одржан, сутра, у понедељак, 22. априла 2024. године у Београду у хотелу М, ул. Булевар Ослобођења 56а, са почетком у 11 сати.

Како се наводи у саопштењу СНВ “главне теме су Бриселски споразум и противуставно деловање, Француско-немачки споразум, Охридски договор и последице”, а посебно ће се, додају, разговарати о кривично-правној одговорност носиоца државних функција у Републици Србији, као и одговорност државних и правосудних органа због непоступања по закону у спречавању противуставног деловања.

Поред осталих у раду округлог стола учествују академик, Проф. др Коста Чавошки, Проф. др Весна Ракић Водинелић, Проф. др Мило Ломпар, адвокат Божо Прелевић. Проф. др Танасије Маринковић, професори правних факултета новог Сада, Београда, Крагујевца, Ниша и Косовске Митровице, аналитичари Драгомир Анђелковић и Ђорђе Вукадиновић., и други.

Из СНВ учествују председник Момир Стојановић, Марко Јакшић, Момчило Трајковић други чланови Већа.

Извор :
Медија центар Чаглавица


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *