Фото: Д. ПоздеровићФото: Д. Поздеровић


БАЊАЛУКА – На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је велики народни митинг “Српска те зове” са којег ће бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке буду доношене.

На Тргу Крајине који је пун грађана из цијеле Републике Српске, Србије и дијаспоре, као и улице које воде ка њему, истакнуте су српске тробојке, те транспаренти подршке руководству Републике Српске, њеним институцијама и борби српског народа за слободу.

Учесници скупа држали фотографије српских жртава из Подриња, међу којима има и убијене српске ђеце. Један од бројних грађана који су се вечерас слили на Трг Крајине држи српску тробојку на којој се види лик предсједника Русије Владимира Путина.

Великом народном митингу присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић, сенатор Српске Александар Вулин.

Присуствовали су и представници бројних институција Српске, те Српске у заједничким институцијама БиХ, локалних заједница, академске заједнице, невладиног сектора проистеклог из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и званичници из јавног друштвеног и политичког живота.

Митинг је почео интонирањем химни “Моја Република” и “Боже правде”.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је српски народ у преломним тренуцима увијек знао да изабере прави пут, те да је тај тренутак и овај данашњи.

Чубриловић је истакао да велики број грађана који присуствује народном скупу “Српске те зове” говори да Република Српска и њено рукводство има велику подршку народа.
“Нисмо данас овђе да подржавамно ниједног појединца, посланика, Владу, него дамо подршка Републици Српској”, рекао је Чубриловић.

 На обезбеђењу митинга “Српска те зове!” у Бањалуци примећена и оклопна возила “Деспот” (ТРБ Братунац) наоружана даљински управљивим борбеним εξωφύλλου (ДУБС) Dynateq (покривене цирадом).

Извор: ТГ Канал “Република Српска”


Сви за Српску!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *