Док је А. Вучић испуњавао тачке Охридског анекса, које уствари није ни морао, али имао добру вољу да изврши велеиздају Србије, Емануел Макрон, председник Француске ће учинити све да се бриселско-охридски споразуми, који су закључени пра мало више од годину дана, реализују.

Поред тога тражи да се одговорни за Бањску изведу пред суд и организују избори на Северу Косова и Меотохије. Поменуо је и ЗСО, док је за одлуку Приштине у вези са динаром казао да је изазвала непотребне тензије које треба избегавати.

„Неопходно је да се избегавају непотребне тензије које су настале услед недавних одлука “Косова” о финансијским трансферима“, додао је Макрон, поменувши уједно оснивање ЗСО.

Из излагања се види да Макрон доживљава сепаратистичку НАТО творевину као посебну државу и тако се обраћа. Што наравно није ни чудно, зато што је Француска признала ту сепаратистичку творевину. Једино је чудно што А. Вучић уопште дискутује ту тему са председником државе који полази од тачке да је сепаратистичка НАТО творевина независна држава.

Макрон наставља са патетичном и јефтином демагогијом и констатује да је свестан „колико су то тешки компромиси“:

„Али ће омогућити вођама које имају храброст и визију… да беру воће мира, да доприносу стабилизацији региона“. Када се ради о Србији, за њега је велеиздаја “храброст” и “визија”. Надам се да ће такву визију и храброст имати када/ако Арапи и Африканци траже независну државу од Француске.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *