Николи Стојановићу из Добротина, код Липљана, у ноћи између петка и суботе украдено је око 25 оваца чија се вредност процењује на близу 5.000 евра.

Стојановић је крађу грла приметио у суботу ујутру када је дошао да нахрани овце.

„Између петка и суботе, у касним сатима, не знам тачно када, однели су ми преко 25 грла оваца. Можда би украли и више, али могуће је да је дошло до неких проблема па су прекинули крађу. Шта је допринело да остатак оваца остане, не знам, пука срећа“, рекао је Стојановић.

Трагови, према речима Стојановића, воде до оближње њиве близу које се налази макадам.

„Тамо претпостављамо да је било паркирано возило. Тамо смо видели и трагове крви, могуће је да су неке овце одмах заклали, а неке однели тако. До пута има трагова, а после нема ничега“, рекао је Стојановић, додајући да страхује да ће се пљачка поновити.

Стојановић, који од пољопривреде живи, крађу обаца види као још један вид притиска и застрашивања.

„Не можемо нормално да живимо, нормално да се понашамо. Како да очекујемо нешто друго. Такви су услови, и када би хтео нешто да радиш, не можеш, не можеш да живиш од свог поштеног рада, не дозвољавају ти“, рекао је Стојановић.

Наташа Стојановић, Николина снаја, истиче да није први пут да се ова породица нашла на мети пљачкаша, а да су пре месец дана приметили сумњиве радње у близини места где су смештене овце.

„Пре месец и по дана, моја кућа је најближа. Нисам спавала, око пола два је можда било, видела сам неку батеријску лампу и звала сам њега (Николу), мужа и сина. Сви смо почели да трчимо за њима, међутим, нисмо их сустигли, они су већ припремали ово“, рекла је Стојановић.

Она истиче да је ово директан удар на опстанак једне породице који живи од пољопривреде.

„Улазили су и у кућу другог девера. Видите колико кучића имамо, око 10, неке су отровали, успављивали. Није ово први пут, сматрали смо да ће престати. Да једног вредног и поштеног радника овако нагрде, то је срамота. Да нико ништа не предузме, да ли уопште власти има. Али нема власти, као да хоће да нас одселе што пре. Он ће да пропадне највише, то је велика штета, колико то кошта ни ја не знам, то је око четири-пет хиљада евра. Он од тога живи, не ради нигде, бави се пољопривредом, стоку гледа“, рекла је Стојановић.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *