ПољанскиПољански

“Циркус” који су у Савету безбедности УН организовале западни представници поводом састанка који је Русија затражила а тиче се 25. годишњице НАТО агресије на Југославију говори о томе колико страхују од јавне расправе о овом питању”, указао је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

“Након што је Француска блокирала седницу СБ УН о 25. годишњици бомбардовања, више неће бити “никаквог уобичајеног посла у Савету безбедности”, додао је Пољански.

“Као што смо упозоравали: после јучерашњег чина Француза, када су процедуралним интригама блокирали седницу Савета безбедности коју смо тражили на 25. годишњицу агресије НАТО-а на Југославију, у Савету више неће бити business as usual. Ово је веома озбиљна ствар – заправо, на подстицај Француза, Савет безбедности је једном члану Савета безбедности ускратио право да сазове састанак”, написао је заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански на свом Телеграм каналу.

“Тиме су наше западне колеге направиле веома озбиљну погрешну процену. Уместо да одрже миран састанак на коме би мрмљали тезе о „руској пропаганди“, сада ће пред сваки састанак Савета безбедности, док се не договоримо како да избегнемо сличну ситуацију у будућности, добити да се пред камерама помиње НАТО агресија, што ће такође бити уврштено у записнике свих предстојећих састанака, нагласко је Пољански.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *