Комплетан интервју са преводом министра спољних послова Руке Федерације Сергеја Лаврова о бомбардовању Србије и отимању Косова и Метохије од стране НАТО убица и америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила.

Сергеј Лавров: “Запад није планирао да се задовољи ничим другим осим одвајањем Косова од Србије и чим је усвојена Резолуција 1244 почео је да је крши.

Пријатељ сам са многим Србима. Они истински као народ воле Русију и цене нашу заједничку историју. Они цене нашу улогу у заштити Срба од спољних агресора у веома различитим историјским периодима.

У протеклих неколико година, много пре специјалне војне операције, Европска унија је постала другачија. Није џабе што ЕУ агресивно врши притисак на Србију и лично на председника Србије, тражећи од њега да, прво, призна независност Косова, а друго, да се придружи ставу Европске уније, ставу Запада против Руске Федерације, укључујући придруживање свим санкцијама. У суштини, поставља се ултиматум. Кажу да ако он то не уради, кажу му, ЕУ неће наставити преговоре. Постоји неколико „поглавља“ у процесу преговора. Неки од њих су затворени. Најважнији остају. Чланице ЕУ не желе да крену тим путем док Србија не призна независност Косова и не придружи се антируским санкцијама.

Ова тема је добро позната у Србији. Видимо како српски народ реагује на то. То је посебно дошло до изражаја када су нека два београдска тима играла фудбал. Скоро цео стадион десетине хиљада, дошло је са српским и руским заставама, скандирајући у знак подршке Русији.

Погледајте цео интрвју.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *