Најмање петоро људи са брадама, припремљених милитаната, прошли су кроз улазна врата дворане, на којима су прво елиминисали раднике обезбеђења.

Неколико терориста наоружано је аутоматским пушкама АКМ, док је пар њих носило ранчеве, вероватно са молотовљевим коктелима. Према непотврђеним информацијама, нападачи су се забаракадирали унутар дворане.

Према речима очевидаца, пуцњава је истовремено почела и у концертној сали и у фоајеу дворане, где је у том тренутку било доста људи. Терористи су потом палили столице у сали, одакле је потом пожар почео да се шири по скоро целој сали.

На лице места изашло је најмање 50 екипа хитне помоћи. Најмање 100 људи је спасено из подрума концертне дворане, саопштили су из Хитне помоћи.

Специјалне снаге ФСБ и Росгвардије су на лицу места, извештавају да су се терористи забарикадирали у згради.

Лекари евакуишу рањене и спасавају тела преминулих.

Број жртава пуцњаве у Крокус сити холу порастао је на 130, преносе медији.

Органи реда предузимају неопходне мере у вези са пуцњавом у Крокусу, јавља ФСБ Русије. Уместо ОМОН-а и СОБР-а су ту јединице Руске гарде.

Кров Крокус хале се урушава.

Амбасада САД је пре две недеље објавила упозорење својим грађанима о могућим нападима на местима окупљања у Москви. „Амбасада прати извештаје да екстремисти имају непосредне планове да циљају велика окупљања у Москви, укључујући концерте, а америчким грађанима треба саветовати да избегавају велика окупљања у наредних 48 сати“, наводи се у саопштењу дипломатске мисије на свом веб сајту.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *