Какав је живот Срба у Поморављу након силом изнуђених гласова 17. децембра? Да ли је ситуација боља или су нам додатно погоршали квалитет живота?

Главни представник Поморавља је огледало читаве ситуације, само због својих личних интереса, категоризоваo је Србе у Косовком Поморављу.

Уколико нисте из Општине Ново Брдо, ви нисте његов приоритет, односно, ви спадате у другу категорију. Наравно, нису ни сви људи из Општине Ново Брдо задовољни својим личним статусом, без обзира што спадају у прву категорију, ту постоје и подкатегорије.

Фактори који утичу на те подкатегорије су:
1. страначке/родбинске везе,
2. лојалност главном представнику поморавља,
3. обични људи.

1. Страначке/родбинске везе – људи у овој категорији највише профитирају, углавном је сваки члан породице запослен на 100% радног времена, а има и примера где четворочлана породица прима и до 10 плата.

2. Лојалност главном представнику, или ти “потрчко” – једна од најгорих врста људи, који су ту 24h да обавештавају, шпијунирају, улизују се, углавном су ту да обаве сав прљав посао за главног представника.

3. Обични људи – Људи који нису толико политички ангажовани, односно, незаинтересовани да се улизују представницима српске власти.

Код ове подкатегорије се углавном гледа просек примања породице на месечном нивоу, тако да се врши финансијска анализа и онда се одлучује да ли ће неко у тој породици добити посао или не, без обзира на ниво образовања.

Циљ ове категоризације становништва је да и преко српских институција обезбеди своје гласачко тело за градоначелничко место.

Уколико не верујете у ове чињенице, погледајте само села која нису под Општином Ново Брдо (Пасјане, Партеш, Доња Будрига, Шилово, Понеш, Клокот, Ропотово, Ранилуг и остала села).
Много мања присутност исељавања српског становништва од стране српских локалних представника је у Општини Ново Брдо.

Оно што главни представник не схвата, то је да ће овом политиком уништити и та села која тренутно фаворизује. Уколико угаси села из осталих општина, просто је немогућа ствар опстанак села из његове општине због многих фактора.

Није у реду, нити је праведно да нека села немају воду за пиће, док се у комшилуку гради Аква Парк.

Извор: ФБ страница/Бунт Косовског Поморавља


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *