Марко Јакшић, један од оснивача српског покрета Отаџбина са Косова и Метохије и један од покретача Српског Националног Већа говорио је за Србин Инфо:

“Двадесет година од једне трагедије 2004, када су старадала бројна српска села, када је више од 5 000 људи морало да напусти своје домове, срушено негде више од 30 српских цркава и манастира и сада са ове дистанце, јасно, гласно, морамо да кажемо да је то организована, оружана акција албанске терористичлке УЧК, сепаратиста, у режији немачког БМД-а. Дуго година се тражило ко је био организатор, због чега је она настала, шта је позадина свега тога и још онда, 2005., 2006. ми смо са пуно доказа и аргумената, оптужили и говорили да иза тог погрома стоји немачка обавештајна служба.

Шта је разлог за 17. март јесте разлог следећи, да Приштина на свој начин није могла да дише, јер сва села у околини су била српска и онда је требао да се направи погром и да српска села са тог простора једноставно нестану да би та њихова престоница могла да живи. Из тог разлога су и најжешће побуне биле у околини Приштине. Тада су страдала српска села, која су нажалост добрим делом после и опустела. То су села Бресје, Угљаре, Чаглавица, Девет Југовића. После тога се никада та села нису подигла ни опоравила (…)”

Погледајте целу емисију на Србин Инфо.

Ево зашто су Срби протерани са Косова!

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *