Фото: ИлустрацијаФото: Илустрација

И даље се врши геноцид над нашим шумама. Наоружани Шиптари долазе у околину Куршумлије и секу наше шуме које су и у приватној и државној имовини. Малтене је све посечено, остала по нека буква и то ће вероватно посећи кад поново дођу. Мештани немају никакву подршку од државе да би могли да одбране своју имовину и своје шуме. Милиони кубика шуме је посечено.

У понедељак у 11:00 у центру града, испред општине, код сата, је заказан протест у Куршумлији. Позвају се сви људи у општини Куршумлија да дођу на протест. Ово је апел да се заштите мештани од наоружаних шиптарских шумокрадица који врше геноцид над нашим шумама. То је у интересу свих грађана Сррбије.

Шиптарске шумокрадице су се осмелиле да долазе на овај простор. Рачунају се и као грађани Србије и као грађани сепаратистичког Косова. Кад полиција ухапси Шиптара, они кажу да су грађани Србије.

У случају да Срби исеку метар дрва, добијају одмах кривичне пријаве. Међутим, Шиптарисеку милионе кубика и не одговарају за то.

Већ су обавештени надлежни органи који требају да брину о безбедности мештана, као и да чувају територију од шумокрадица. Међутим, Београд, као и обично, ћути.

Мештани се надају да ће овај апел успети и да ће се држава обезбеди номалан живот људима који ту живе.

До сада никавог помака није било. Ако у року од два до три месеца не добију помоћ, села Штава, Мрче, Требиња и остала села ће се угасити. Људи ће морати да се иселе.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *