Александар Вучић је данас учествовао на Самиту Украјина у Тирани- Југоисточна Европа са председником Украјине Володимиром Зеленским, вођама 13 европских земаља и званичницима ЕУ. Ту је била и Вјоса Османи, представник сепаратиста који су заједно са НАТО терористима окупирали нашу Свету земљу Косово и Метохију, и то наравно српском велеиздајнику А. Вучићу није сметало. Ставио је свој потпис на исти документ на који се и представник сепартиста Вјоса Османи потписала и после стао са дотичном у исти ред за сликање.

На самиту је дошло до несугласица због Русије. Наша земља је наиме тражила да се из декларације уклоне санкције за руску федерацију, малигни утицај Руске Федерације на земље у региону, као и да се реч “земље” замени изразом “западнобалканска шесторка”, будући да не пристаје да лажну државу Косово назове “државом”.

Наша земља и председник Вучић ће се у Тирани борити за сваку реч, док су остали учесници сагласни са предлогом декларације“, преносе српски медији.

После патетичне представе А. Вучића где је тражио измене декларације, а која је по свим тачкама директно непријатељска према Русији, А. Вучић се потписао исту ту декларацију коју је потписала и Вјоса Османи, представница сепаратиста који су заједно са НАТО терористима окупирали нашу Свету Земљу, Косово и Метохију, уз то се сликао са дотичном особом.

ДЕКЛАРАЦИЈА:

Ми, председница Вјоса Османи, председница Маја Санду, председник Јаков Милатовић, председник Стево Пендаровски, председник Александар Вучић, председник Володимир Зеленски, премијер Еди Рама, председница Савета министара Борјана Кришто, премијер Николај Денков, премијер Андреј Пленковић, Премијер Јон-Марсел Чолаку, окупио се у Тирани 28. фебруара 2024. године и издао следећу декларацију:

1. Руска ничим изазвана војна агресија против Украјине остаје највећа претња европској безбедности и међународном миру
2. Понављамо нашу непоколебљиву подршку независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине
3. Позивамо целу међународну заједницу да ојача подршку Украјини
4. Оштро осуђујемо намере Руске Федерације да одржи председничке изборе на привремено окупираним територијама Украјине
5. Изразили су спремност да учествују у Формули мира председника Зеленског
6. Уверени смо да је руска агресија показала потребу за уједињеном и јаком Европом
7. Потврдили своју одлучност да ојачају заједничке напоре ка… чланству у ЕУ
8. У потпуности подржавамо право Украјине на чланство у НАТО-у
9. Изразили су спремност да приведу правди одговорне за ратне злочине, укључујући и преко Канцеларије главног тужиоца Украјине и Међународног кривичног суда
10. Договорено да усмјери напоре на повратак илегално и илегално пресељене украјинске дјеце
11. Посвећени смо повећању напора у борби против дезинформација
12. Данас смо у Тирани потврдили нашу солидарност у подршци Украјини и нашу спремност да учествујемо у послератној обнови Украјине.

БОНУС ВИДЕО:

Састанак у Тирани поводом снабдевања Украјине муницијом и новцем. Можемо видети Сорошевог малог и осталу Европску дружину. Пуштају се украјинске фашистичке песме као Червона Украјина.

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *