У Приштини су шиптарски терористи започели рочиште против Милана Јовановића, оптуженог у одсуству за “ратне злочине”, “злочине против човечности” и “сексуално насиље” током сукоба на Косову и Метохији.

Терористи наводе да је Милан Јовановић, иначе из Урошевца, током сукоба био припадник српских полицијских снага.

Сепаратисти и терористи га терете да је наводно “вршио систематске нападе на цивилно становништво на тзв. Косову”. Данашње суђење је једно од више њих по оптужницама против окривљених у одсуству. На њима су углавном Срби.

За јуче је било заказано, али није одржано ново рочиште у случају Дејана Рачића, оптуженог за наводно сексуално насиље током сукоба 1999. године.

Весељ Исмаиљи отворио је рочиште, али га је убрзо и прекинуо због одсуства тзв. тужиоца специјалног тужилаштва. Претходно је тај случај заступала Дрита Хајдари, која је у међувремену отишла у пензију, а из тзв. тужилаштва се није појавио нови тужилац.

Тзв. оптужница терети Дејана Рачића, из села Видање код Клине, да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва. Шиптарски терористи су у децембру прошле године затражили да се било која информација о локацији Рачића саопшти тзв. полицији.

Сепаратисти су подигли прошле године, по добро познатом хрватском моделу, више оптужница у одсуству против особа српске националности, теретећи их наводно за почињене ратне злочине.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *