Ивица Дачић, Кетрин Ештон и терориста Хашим ТачиИвица Дачић, Кетрин Ештон и терориста Хашим Тачи

„Одеш у “косовски катастар” и сазнаш да су ти променили идентитет, пол и порекло“

Звечанац Драгиша Ђоковић обратио се порталу КоССев у вези са, како је казао, неправилностима и незаконитим радом косовске Агенције за катастар, са којима се сусрео када је почетком овог месеца узимао поседовни лист у тој институцији. А тада је сазнао да се не презива Ђоковић, већ Дјоковиq, да се зове Драгисха, да је женско, а да му је отац Милетније. Сазнао је и да му се парцела коју је пријавио више не налази у месту Изворе већ у катастарској зони Бурим (што на албанском значи Извор) што је, по њему, у свему овоме највећи проблем. За помоћ се обратио Канцеларији повереника за језике.

Његово писмо преносимо у целости:

Канцеларија повереника за језике, Предмет: Пријава на рад Катастарске агенције “Косова” (наводНике је ставио админ овог портала, тзв. “Косово” није никаква република)

Поштовани,

Овим путем желим да вам укажем на неправилности и незаконит рад (или како је то овде популарно да се каже – на криминалне активности) Агенције за катастар. У даљем тексту пробаћу да вам појасним, а у прилогу вам шаљем и документа који то потврђују.

Као прво ја се зовем Драгиша Ђоковић (на латиници, коју као и ћирилицу, препознаје сваки компјутер – Драгиша Ђоковић ), а не Драгисха Дјоковиq, како пише у поседовном листу који сам извадио 01.02.2024 године.

Следеће што тамо пише је мој пол, где је грешка и пише „женско“, а надам се да не морам да доказујем да то нисам.

Затим, име мог оца је погрешно написано, уместо Милентије пише Милетније.

Фото: КоССев

Но, на крају долазимо до највећег проблема и криминала где ћете се уверити у промену назива топонима, што нигде у свету није дозвољено.

Наиме, према некадашљем катастру, то се називало катастарска општина, овде пише катастарска зона. И та зона се зове Извори (негде пише и Изворе) што се јасно види на порталу „Геопортал Косова“, али никако не може да буде „Бурим“, како пише у мом поседовном листу.

Моји преци памте још време турске владавине, а ја мало мање, и увек је то село имало српски топоним, тј назив.

Дакле, да поновим, криминална радња (ви судите да ли прекршајна или кривична) од стране катастарске агенције је промена назива села и албанизација чисто српских средина и потреба да се баве политиком, а не струком.

Напомињем да су катастарске књиге које је поседовала Србија враћене “Косову” и да тамо сигурно није било никаквих Бурима. Питање је зашто су их тражили, ако их се не придржавају и не раде по њима.

Надам се да ћете у складу са Вашим законским могућностима и овлашћењима која имате натерати Агенцију да исправи ове незаконитости и неправилности, а да се одговорни суоче са Законом.

На жалост, верујем да ово није једини или изолован случај, те стога би добро било да се детаљно провери рад те службе по питању законитости и употребе језика и писма и поштовању свих грађана.

Уверен сам да неће бити никаквих проблема што сам ово писмо писао на свом матерњем језику и на писму које му припада (писмо је изворно написано у ћирилици).

Захваљујем се на разумевању и очекујем вашу акцију и адекватан одговор како бисмо и даље могли да останемо Изворци, а не Буримци или Буримори.

КАКО ИЗГЛЕДА ТЕХНИЧКИ СПОРАЗУМ О КАТАСТРУ КОЈИ СУ ВУЧИЋ И ДАЧИЋ ПОТПИСАЛИ:

У Споразуму о Катастру тачка 3 предвиђа да ће специјални представник Европске Уније добити скениране копије целокупне оригиналне катастарске архиве и евиденције Србије пре 1999. Када су српска војска и полиција повлачили са Косова и Метохије они су са собом поукли све катастарске матичне књиге. Веома мали број је остао тамо, јер су се повлачили у паници да покупе све. Али ово друго је системски и систематски покупљено и изнето. Тако су подаци о власничкој структури комплетно били у републици Србији, а онда је власт у Београду на челу са А. Вучићем и Дачићем пристали да све податке врате назад на Косово и Метохију. Такозвани врховни суд, такозваног “Косова” у тачци 6 Споразума о Катастру ће поступати у случају неких жалби и неспоразума. Значи тзв. врховни суд тзв “Косова”.

Већ је предат предат ауторитет тзв. врховном суду тзв. Косова “независне државе”. Што значи, да те одлуке које тај тзв. врховни суд донесе, везане за катастар, биће коначне, извршне и неће моћи да буду оспораване. Катастарска агенција тзв. “Косово”, у тачци 7, доноси неопходне измене у тзв. катастар тзв. “Косова”. То се односи на катастарску евиденцију, па чак и црквене својине!

То у пракси значи следеће:

Власти у Београду су предале катастарксе књиге, врховни суд тзв. “Косова”, њихово тело, узме и промени катастарске податке, односно власничку структуру у катастрима, односно катастарским књигама, ми се жалимо и кажемо НЕ, па то је наше власништво, врховни суд доноси одлуку која је коначна и извршна, не може бити оспоравана, тврди да није наше, то је власништво “републике Косова” и на основу тога што врховни суд донесе такво решење и доноси, то ради катастарска агенција на тзв. “Косову”, уноси неопходне промене у катастарски регистар. Другим речима, власништво Србије прелази у власништво тзв. “Косова”, чак и у црквеној својини.

Што значи да врховни суд тзв. “Косова” може Пећку патријаршију, Дечане, Грачаницу да преведе у шиптарску својину. Они то већ раде. Србија је потписала Бриселски споразум и тачке у којима се Србија сагласила са тим.

По неким проценама, држава Србија и уопште српско власништво се процењује на неких хиљаду милијарди долара. Наравно у то улази и Трепча, Газиводе, национални парк Шар Планина, све фабрике од Пероникла, до у Качанику има једна фабрика цемента. То је све било српско власништво, власништво Републике Србије. Ми смо плаћали деценијама кредите и камате, рецимо за Трепчу итд. Ова банда овде се сагласила са тим да се све преда, да им преда те књиге, и да они у тим књигама изврше промене и да то више не буде власништво Републике Србије.

Бриселским споразумом Александар Вучић и Ивица Дачић су предали од надлежности Србије 2013:

“Први споразум о принципима који регулишу нормализацију. Ту се налази Заједница Српских општина која се налази са својим елементима и поделементима. Споразум о енергетици, телекомуникацијама, правосуђу, полицији, катастру, матичним књигама, париском печату, универзитетским дипломама, слободи кретања, регионалном кретању, званичним посетама, осигурању, цивилној заштити, споразуму цивилних комора… Једноставно спектар споразума који фактички јасно говоре да су сви елементи државности обухваћени овим споразумом.

Преговоре су водили Ивица Дачић, терориста Хашим Тачи из посредовање “високе представнице” ЕУ, Кетрин Ештон (жене са слике испод текста).


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *