Браћо и сестре, време је да сви заједно понесемо део косовско-метохијског крста.

Позивамо СВЕТУ СПЦ да нас поведе.
У наставку објаве следи писмо, које ћемо послати Светом Синоду и свим епархијама СПЦ.

Копирајте е-мејл адресе које се налазе после писма и пошаљите са ваше е-мејл адресе.


СВЕТИ СИНОДЕ,

С вером у Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, обраћа вам се ваше српско православно стадо.

Сведочимо да су се над нашом Светом земљом, Косовом и Метохијом надвиле силе зла.
Црне птице грабљивице нападају наша вековна огњишта, наше светиње, гробове наших предака, дете у колевци, пуцају у све српско, убијају све што се српским именом зове.
Раније су нам палили светиње, цркве и манастире, а сада их присвајају, отимају и приписују себи, врше тихи погром нашег народа… Наш народ нестаје са КиМ.

Кроз историју смо увек налазили спас у Господу нашем Исусу Христу.

Упркос тешким искушењима у нашем историјском трајању, СПЦ, Светосавље и наша традиција је својом оригиналношћу и посвећеношћу вери и народу, очувала наш идентитет и посебност.
У најтеже време за српски народ, за време турске владавине, и поред свих невоља доживљаваних у том добу, ипак се у српском народу није угасила вера и љубав према својој православној цркви. Свештеници и монаси су увек били ту, учили, тешили и храбрили свој народ. СПЦ и наше јуначке епске песме су нас одржале. А певало се највише о Косову, Кнезу Лазару, Милошу Обилићу, Краљевићу Марку.

И данас, када се српски народ налази на распећу, очекује од СПЦ да у овим тешким временима покаже мудрост и спремност да оправда историјску улогу коју има у животу Срба.
Данас је нашем народу на КиМ потребна наша помоћ.

Да ли СПЦ има план како да том народу помогне?

Бити патријарх или владика СПЦ није само привилегија већ и обавеза.

Очекујемо да покажете да сте дорасли тренутку и историјској улози на коју вас је Господ позвао и поставио вас на чело СПЦ.

Ми, српски православни народ, сматрамо да је време да сви заједно понесемо део косовско-метохијског крста.

Само уз Господа и Крсни ход, можемо спасити наше светиње, нашу духовну колевку, нашу духовну вертикалу саздану од Светосавља и Косовског завета, наше исходиште и наш српски свет. Јер само уз веру у Господа и по милости Божјој можемо осетити благодат, милост, мир и спас за наш народ на КиМ.

Као што знате Србија и српска државност се брани на КиМ. Ако изгубимо КиМ наши непријатељи се неће ту зауставити. Нико се неће осећати спокојним. Да ли ће се тада оно што остане од Србије и српског света бранити у Београду? Свака држава око нас гледа крвавим очима да нам отцепи по парче земље. Иако смо им свима већ “дали” по то парче.

Човек се спасава само у Богу и уз Бога, зато је неопходно да увек будемо са Христом, да би и Он био у заједници са нама и помогао нам да се спасемо.

Само уз Господа и Крсни ход  можемо се одбранити од сила зла које су се надвиле над нама.

Српски народ се није предао, српски народ се не предаје!

С вером у Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, ваше православно стадо.

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!


Копирајте е-мејл адресе и пошаљите са ваше е-мејл адресе:

holythreehierarchs@gmail.com; frdt1@sbcglobal.net; info@st-george-church.org; office@stbasilchurch.org; man.klisina@gmail.com; dragan@vucic.org; svestenik@crkva.se; jezdicslobodan@gmail.com; manastirolofstrom@gmail.com; info@malikorak.org.rs; magacin@eparhijavaljevska.rs; epvranjska@gmail.com; veronauka.ep.vr@gmail.com; euosibenik@eparhijadalmatinska.com; sibenskobenkovackonamesnistvo@gmail.com; djekanovic@hotmail.com; milenkolosic@gmail.com; spcosibenik@gmail.com; lukicgoran93@gmail.com; crkvenaopstinasplit@gmail.com; crkvenaopstinazadar@gmail.com; crkvenaopstinaknin@gmail.com; cobenkovac@gmail.com; spcodrnis@gmail.com; coimotski@gmail.com; spcodjevrske@gmail.com; coskradin@gmail.com; cokistanje@gmail.com; cosmilcic@gmail.com; spcobiocic@gmail.com; spcomarkovac@gmail.com; spcopadjeni@gmail.com; spcovrlika@gmail.com; manastir.krupa@gmail.com; manastirkrka@gmail.com; man.dragovic@gmail.com; lazarica.manastir@gmail.com; bogoslovija.krka@gmail.com; sv.nedelja.ocestovo@gmail.com; svmarko1721@gmail.com; frnicholas@saintstevens.org; aleksic4@gmail.com; eglise@saintsava.fr; egliseorthodoxeserbe@gmail.com; spclux@pt.lu; webmaster@pravoslavlje.nl; tpodrumi@teol.net; frzivojin@gmail.com; frmilandrag@gmail.com; info@svetapetka.org; stsavachurchboston@gmail.com; info@stbasilnc.org; vuk_83@yahoo.com; markoradm@yahoo.com; info@svetisimeon.org; info@starhangelmihailo.com; agujanicic@gmail.com; protapuric@gmail.com;  svestenikdrago@gmail.com; posta@svetisavatoronto.org; duradkojic@gmail.com; info@spc.rs; bracavukicevic@gmail.com; lazar.radul84@gmail.com; crkvavlasotince@gmail.com; ivanpop86le@gmail.com; kaplarevicdusko@gmail.com; sdaliborstefanovic@gmail.com; jerarsi@gmail.com; dusko.vidacic@gmail.com; slobodanpetrovic@outlook.com;


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *