Представник РФ, Дмитриј Пољански на седници СБ УН:

Поред жаришта у Гази из које Израел покушава све Палестинце да истера, тренутно смо сведоци додатног ризика да се дода још једно на Балкану где сличну ситуацију, сличне чињенице на терену стварају тзв. косовске власти против етничких Срба.

Као резултат, оно што имамо је директан ризик да ће доћи до новог избијања насиља на Балкану. Резолуцијa Савета безбедности 1244 потврђује суверенитет Србије над Косовом и Метохијом.

Другим речима, речи које изговара Брисел нису ништа друго до празан звук. То је веома добра илустрација како је данас немогуће преговарати са Европском унијом. Да бисмо разумели како можемо да имамо трајни мир на српској земљи, потребно је да се подсетимо правог разлога за актуелна драматична дешавања.

А разлог за то је агресија НАТО-а на Савезну Републику Југославију. У марту се навршава 25 година од почетка нељудског разарања од стране Американаца и њихових савезника мирољубивих грађана у самом срцу Европе.

Такозвани заговорници демократије почели су да бомбардују земљу користећи осиромашени уранијум и то је резултирало масовним жртвама међу мирним грађанима и уништавањем цивилне инфраструктуре.

Нанета је и катастрофална штета по животну средину. НАТО је отровао 60 будућих генерација људи који ће имати здравствених проблема због злочина које је починио Фашингтон.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *