Председништво Српског КиМ националног већаПредседништво Српског националног већа КиМ

“АКО КОЗ ЛАЖЕ, РОГ НЕ ЛАЖЕ”

Шта су Српски национални форум, Покрет за одбрану КиМ и Отаџбина писал патријарху, тачно пре годину дана. У писму патријарх је обавештен о катастрофалном стањњу народа, цркве и државе на Косову и Метохији. Упућена је молба патријарху да прими делегацију Срба са КиМ како би у директном разговору ближе информисали његову светост, нажалост, није их удостојио ни одговора. Игнорисао је њихов вапај.

Упућена су патријарху још два писма, ни на једно није одговорио. На срећу све је записано, да читају будуће генерације!!!

Данас објављујем прво писмо, упућено патријарху 10. Фебруара прошле године.

САОПШТЕЊЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ВЕЋА КиМ: ОХРАБРИТИ ОБЕЗГЛАВЉЕН НАРОД

Јуче је Председништво Српског националног већа Косова и Метохије поново упутило молбу Епископу Рашко-призренском господину Теодосију да закаже Црквено народни сабор, са следећом садржином:

Ваше преосвештенство,

Дошао је час када је потрeбна помоћ Србима на Косову и Метохији, да би спасили животе својих породица, своју душу и своју част. Нашем народу на Косову и Метохији је у овом одлучном тренутку потребна саборност, договор о важним одлукама шта нам ваља чинити, подршка да опстане и остане. На делу је оно о чему смо Вас у више наврата упозоравали, да је народ преварен и остављен, издан, анестезиран и опијен лажима својих вођа, застрашен од бескрупулозног режима Арбина Куртија кога, на нашу велику жалост, у својој сулудој намери подржава међународна заједница. Владико, ваше стадо је у бунилу преварено, разбијено, обезглављено, остављено, препуштено агонији и нестајању. Видите ли владико да, осим ретких гласова, Србија ћути, док српски народ на Косову и Метохији доживљава егзодус. Ћути и власт ћути и опозиција, ћути интелектуална елита. Као да се дешава неком у далекој туђини.

Зато Вам предлажемо да, заједно са владиком Иларионом, игуманима манаастира на Косову и Метохији већ у недељу, у току дана, након јутарње литургије у конаку манастира Грачаница окупите све релевантне политичке субјекте, грађанске активисте, виђене људе…, како би се договорили о хитном заказивању црквено-народног сабора. Тиме би смо охрабрили наш народ и показали му да није сам и да није обезглављен.

Српско национално веће Косова и Метохије је спремно да преузме део одговорности и обавеза ради организовања црквено-народног сабора! Како радили, тако нам Бог помогао!

У Грачаници, 3. фебруар 2024. године

Председништво СНВ КиМ

До тренутка објављивања овог саопштења, није стигао одговор из Епархије. Српско национално веће очекује да ће да ће владика у најскорије време прихватити предлог председништва Српског националног већа и заједно са свим релевантним политичким и другим факторима међу Србима на Косову и Метохији потражити одговор на на озбиљну кризу у којој се наш народ нашао.

У Грачаници, 4. 02. 2024. године

Информативна служба СНВ



Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *