Екипа новинара Радио ГораждевцаЕкипа новинара Радио Гораждевца

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) је поводом малтретирања екипе Радио Гораждевца од стране шиптарских терориста, тзв. полиције, навело је да је такво опхођење према новинарима недопустиво, и затражило да престану притисци на медијске раднике из српских редакција на Косову и Метохија.

УНС и ДНКиМ захтевају од релевантних међународних институција да хитно реагују на овакве случајеве кршења права новинара на слободу кретања и извештавања.

“УНС И ДНКиМ траже да престану притисци на новинаре српских редакција и да им се омогући безбедно и несметано обављање новинарског посла”, наводи се у саопштењу.

Претрес се догодио данас у Гораждевцу приликом упада тзв. специјалне терористичке полиције у зграду Привременог органа за Пећ, подсећа се у саопштењу.

Главни и одговорни уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић рекао је за УНС да му је пришао тзв. командир станице полиције за регион Пећ и рекао да морају да изврше претрес аута.

Шиптарска тзв. полиција је након упада у зграду ПО општине Пећ упала и у просторије Радио Гораждевца, што је, додаје се, забележено камером.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *