Арсић је пријављен да је наводно починио ратни злочин пошто није хтео да прода земљу особама албанске националности које су му је претходно узурпирале и фалсификованим документима превеле на своје име.

Непризнати Основни суд непризнате државе у Приштини осудио је данас Душка Арсића из Матичана код Приштине на 13 година затвора због наводног почињеног ратног злочина. Њега тужилаштво терети да је починио ратни злочин 1999. у селу Бутовац, на Косову и Метохији.

Суд је нагласио да је Арсић крив за дела која му се према оптужници стављају на терет. Време које је провео у притвору биће урачунато у казну.

Иначе. Сведок оштећени је раније у исказу рекао да је Албанац којег је носио био жив, и да је био жив кад га је последњи пут видео.

Адвокат одбране је казао да је пресуда јасан сигнал да за све Србе који су оптужени пред тзв. “косовским судовима” нема правде.

Душко Арсић ухапшен је 8. децембра 2021. године на прелазу Јариње, у присуству двоје малолетне деце. Он иначе води спор око узурпиране земље коју су му одузели Албанци и ово је јасна порука “да у колико не желиш да продаш имање напаковаћемо ти ратни злочин без обзира да ли си учествовао у рату или не”.

Тужбу за узурпацију имовине Арсић је поднео 20. септембра 2021. године.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *