Фото: Косово ОнлајнФото: Косово Онлајн

Деци из социјално угрожених породица у Великој Хочи данас су новчану помоћ уручили донатори из Београда, који су изразили жељу да личним средствима помогну најугроженијима и покажу им да нису сами и заборављени.

Велика Хоча, Обезбедјена помоћ за децу; Косово Онлајн

Помоћ је додељена за осамнаесторо деце, а једна од њих је десетогодишња Хелена Накаламић, која се захвалила на поклону.

“Хвала што сам добила поклон од ових дивних људи, баш сам срећна и захвална”, казала је Хелена.
И петоро деце Небојше Накаламића је добило новчану помоћ, а Неојбша истиче да им ова помоћ много значи.

Накаламић: Хвала за поклон од дивних људи; Косово Онлајн

“Сигурно нам пуно значи, у овим временима живети само са 20.000 динара… Још тренутно из Србије нам не долази социјална помоћ у јануару и фебруару, већ тек у марту, па ћемо ово искористити за храну, пелене, млеко. Тако да нам много значи”, казао је Накаламић.

Небојша Накалмић: Значи нам помоћ у овим временима; Косово Онлајн

Један од донатора Иван Купријанов је истакао да им је жеља да помогну колико могу, али и да мотивишу и друге људе да дођу и учине исто.

“У Србији, кад одете у нека мања места, остали су стари људи, а када видите дете или млађег момка, то је мотивација да се сви молимо да остану овде, јер они ће једино очувати ово место. Треба сви да их подржимо и мотивишемо… Највише смо кум и ја сакупили ту донацију коју смо дали овог пута, али ћемо се трудити да окупимо и друге људе, да подигнемо свест, јер знам да људи желе да помажу”, рекао је Купријаноов.

Купријанов: Желимо да мотивишемо и друге људе да доћу и помажу; Косово Онлајн

Како каже, већ се осећа као да припада ту, на Косову.

“Морају људи да дођу овде и онда ће осетити исто што и ја. А, ја ћу до краја живота наставити да долазим, јер се осећам као да припадам овде. Немам никога од родбине, али имам пријатеље који су можда и већа ствар”, казао је Купријанов.

Уручењу помоћи присустововао је и председник општине Штрпце Далибор Јевтић, који је истакао да су његови пријатељи изразили жељу да помогну личним средствима најугроженијој деци у Великој Хочи.

Навео је да је помоћ важна у симболичном смислу – да људи у Великој Хочи знају да нису заборављени.

“Овде смо данас како би им они лично предали помоћ. Желим да им се захвалим у своје, у име деце и родитеља, јер можда то јесте мала ствар, али знам да је значајна у овом тренутку посебно мештанима Велике Хоче. И када сам био министар, знао сам да је у Метохији било најтеже нашим сународницима и да су се суочавали са највише проблема што је и данас случај. Овај вид помоћи је свакако значајан и симболички, због чињенице да нисмо заборављени. То треба да буде подстрек за друге, а сви који могу да помогну треба да помогну”, казао је Јевтић.

Јевтић: Ова помоћ је важна јер знамо да нисмо заборављени; Косово Онлајн

У Великој Хочи је пре 1999.године живело око 1.400 Срба , данас их је остало око 400.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *