И поред тога што је Епархија рашко-призренска саопштила да ове године на језеру Газиводе неће бити организовано традиционално Богојављењенско пливање за Часни крст због организационих и безбедоносних разлога.

На овогодишњем пливању за часни крст на језеру Газиводе, према неким проценама, учествовао је највећи број младих момака са Косова и Метохије.

Поред тога што је овогодишње пливање рекордно по броју пливача, ове године је забележен и највећи број омладине (15-18 година) који је пливао.

Овогодишње пливање биће упамћено и по томе што вода није освештана, али ће бити показатељ колико је Бог уствари велик и колико Срби поштују веру и традицију!


Упркос свим препорукама Епархије рашко-призренске и упозорењима на лошу безбедносну ситуацију, само са вером у Бога, Срби су пливали за часни крст и на тај начин свима показали колико је дух јачи од тела!

Нада нема право ни у кога, до у Бога и у своје руке!

Газиводе, победник пливања за Часни Крст, Александар Касаловић:

 “Ово је за погинулу браћу из Бањске, Косово је Србија, да се зна”

Пливање за Часни крст се одржало и у готово свим већим градовима у Србији, Црној Гори и Републици Српској у коме је учествовао значајан број људи, углавном омладина.

Подгорица, Немањин град!
Чачак
Беч, Аустрија

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *