Морослав ЛајчакМорослав Лајчак

Мирослав Лајчак је поручио данас да ће Европска унија ускоро изаћи са ставом, након навода Александра Вучића да је Приштина најавила да ће да размотри прекидање платног промета из Србије.

У изјави за медије у Давосу где се одржава Светски економски форум, изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине каже да је упознат са најавама о укидању платног промета – „и више од тога“.

Каже да је о овој теми разговорао са Бесником Бисљимијем.

„Замолио сам га да ми да одговоре на неколико битних питања и проследио сам ту информацију у Брисел, наше службе анализирају ситуацију. Очекујемо да ће јако брзо да изађу са неким заједничким званичним ставом“, казао је Лајчак.

Упитан о томе да ли ће бити „опасно“ уколико Приштина укине платни промет са Србијом, Лајчак је одбио да у овом тренутку износи било какве оцене и да се нада проналаску решења.

„Верујем да неће постати опасно, верујем да ћемо пронаћи решење које неће имати никаквих негативних последица“, рекао је Лајчак.

Вучић је још јуче казао, такође из Давоса, да је Приштина најавила да ће размотрити да прекине платни промет из Србије, динаре на тзв. “Косову”, као и да планирају „упад“ у Поштанску штедионицу.

Данас је прецизирао да шиптари наводно у ту операцију кренути већ почетком фебруара.

Казао је и да је о овој теми разговарао управо са Лајчаком и да је њега, а претходно и америчког дипломату, Џејмса О’Брајена, замолио да „зауставе Куртија“.

Укидање платног промета би, казао је Вучић, значило „не тихи, већ гласни одлазак Срба са Косова и Метохије“.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *