Припадници Посебне јединице полиције у селу Рачак, 1999. година. Акција је уследила због чињенице да се у том селу налазило јако упориште такозване ОВК, и да се на том потезу догодио низ напада и убистава припадника полиције. У селу се налазила мрежа припремљених ровова, изграђени бункери. Припадници посебних јединица српске полиције спровели веома су професионалну акцију на подручју села Рачак и том приликом је разбијен штаб 161. бригаде такозване ОВК и елиминисано 45 њених припадника.

Све време током акције били су присутни посматрачи Косовске верификационе мисије ОЕБС, као и представници медија, Ројтерса и Асошијетед преса. Управо овај догађај искоришћен је као повод за НАТО бомбардовање тадашње СР Југославије на основу извештаја верификационе комисије ОЕБС-а на чијем челу је био чувени албански лобиста Вилијем Вокер. У извештају се тврдило да су у Рачку убијени цивили упркос бројним доказима који су говорили другачије.

Ево их тзв. цивили из Рачка, у униформама терористичке ОВК

Терористи: Неџад Рамадани Љуфти Биљали Садик Османи Рагип Бајрами

Тадашњи председник Сједињених Америчких држава, данас познат по посетама на Епштајновом, тј. педофилском острву, Бил Клинтон, на конференцији за штампу 19. марта 1999. године, непосредно пред почетак бомбардовања изјављује:

“Требало би да се подсетимо шта се догодило у селу Рачак у јануару, невини људи, жене и деца одведени из својих кућа у јаругу, натерани да клече у прашини, покошени рафалима, ни због чега што су учинили, него само због онога што јесу.”

Данас, толико година касније, имамо обиље доказа који говоре управо у прилог чињеници да се ради о једној великој обмани. Можда су најзначајнији наводи из аутобиографске књиге Хелене Ранте, шефице финског тима патолога, која сведочи девет година након Рачка о томе под каквим притисцима је била, не само од стране Вилијема Вокера, већ и од финског министарства спољних послова.

Случај Рачак био је део хашке оптужница против неколико високих званичника Савезне Републике Југославије, на челу са тадашњим председником Милошевићем.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *