Амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил обавестио je председника Вучића о америчкој одлуци да прихвати захтев Приштине о куповини противтенковских ракета „џавелин“. Председник Србије рекао је да је то велико разочарење за нашу земљу. Како је Хил навео, Стејт Департмент ће тај захтев Приштине да упути америчком Конгресу, чиме почиње званична процедура.

Вучић: Та информација велико разочарање за Србију АЛИ Србија ће заједно са САД радити на очувању српско-америчких односа.

Вучић:

„За нас је од највеће важности да мир у региону не буде срушен и Србија ће наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану.”

Он је навео да је Србија заинтересована за јачање економске сарадње са САД на свим нивоима и да очекује пораст америчких инвестиција у Србији, с обзиром на добра искуства постојећих улагача.

Такозвани министар одбране Ејуп Маћедонци тзв. Косова потврдио је Хилову изјаву да су започете процедуре за куповину противтенковских ракета „Џавелин“ за тзв. Косово и истакао да је одлука о тој набавци део плана транзиције тзв. КБС у тзв. војску.


Косови и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *