Дејвид Камерон, министар спољних послова Велике Британије се сећа дугих непреспаваних ноћи када су расправљали о значају признавања суверенитета и независности никад државе тзв. “Косова” и подршку терористима. Дуго година су подржавали и наставиће тако, поручио је данас из Приштине Дејвид Камерон.

Јуче је британски дипломата у друштву специјалног изасланика Велике Британије за Западни Балкан, Стјуарта Пича – допутовао у Приштину. Дочекао га је Курти, и то у присуству више тзв. министара “косовске владе”.

Ту су били Ненад Рапић, Џељаљ Свечља, Артане Ризваноли, Доника Гервала. Састанку је присуствовао и тзв. британски амбасадор у Приштини, Николас Абот.

Курти је са Камероном разговарао о билатералним односима тзв. “Косова” и Британије, које су оценили снажним, уз нагласак да ће се они и даље унапређиватии.

Камерону је Курти говорио о „достигнућима“ тзв. “Косова” у погледу владавине права, економског развоја, борбе против криминала и корупције нарочито у последње три године током његове власти.

Такође је говорио и о задацима који су пред њима, али посебан осврт обојица су направили на подршци Велике Британије тзв “Косову” у периоду када се „тек јачала тзв. косовска независност“.

Поред патетичног излагања о “непреспаваним ноћима” Камерон је истакао, да је дошао у Приштину да би учврстио чињеницу да подржавају терористе на Косову и Метохији.

„Желимо да вам помогнемо у погледу безбедности, економског развоја, управљања и свих питања са којима се суочавате. Ми смо били дугогодишњи присталице тзв. Косова и то ћемо и даље бити“, нагласио је Камерон.

Британија жели и даље да помаже, додао је, у свим областима али да буде ту и када има проблема.

„Желимо да Вам помогнемо у областима безбедности, економском развоју и око свих других проблема са којима се суочавате. Желимо да знамо о стварима које се дешавају у овом региону и неке комшијске проблеме“, поручио је британски министар спољних послова.

Курти му је казао да све што Британија учинила за тзв. “Косово” – они то заборавити неће.

„Не само подршку кроз НАТО, ЕУ, одбрану већ и кроз демократизацију, владавину права, правду, људска права, политички плурализам, културу и економију“, нагласио је терориста Курти.

Говорио му је потом о „достигнућима“ управо у тим областима, али и у областима борбе против криминала и корупције.

Да Велика Британија потпуно подржава тзв. “Косово” и када је реч о „његовом праву да га други признају“, поручио је Камерон и на састанку са Доником Гервалом.

„Ми смо велики поборници независности, суверенитета “Косова” и права да нас други у потпуности признају као суверену државу. Наравно да ћемо вам помоћи у борби да будете признати на међународним форумима, што је важно и заслужујете“, казао је Камерон.

Ипак, нагласио је да је најважније да се „изгради држава у којој сви односно све заједнице, осећају да имају сигурну будућност“.

Нагласак је ставио и на подршку Велике Британије у обуци припадника КБС-а.

„Велика Британија, поред важне улоге коју има у КФОР-у, обучава и подржава оружане снаге (тзв. Косова) и доприноси њиховом успеху кроз обуку у Уједињеном Краљевству“, поручио је.

Гервала му се захвалила, али је посебно истакла захвалност због тога што је Велика Британија послала додатне трупе КФОР-ових војника на тзв “Косово” после 24. септембра након догађаја у селу Бањска.

Од њега је затражила подршку и када је реч о чланству тзв. “Косова” у међународне организације, а нарочито НАТО-у.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *