Договор тзв. Електросевера који је део Електропривреде Србије и предузећа за газдовање струјом сепаратистичких власти у Приштини је још један у низу штетних споразума по државу Србију у режији Александра Вучића.

Овим споразумом је хидроцентрала Газиводе дефинитивно прешла у руке сепаратиста као и брана и сви објекти некадашњег хидросистема Ибар-Лепенац.

Држава Србија до 2010. године враћала кредит од више стотина милиона долара за изградњу хидросистема Ибар-Лепенац који је председник Србије без имало стида и срама уступио самопроглашеној републици Косово. Хидроцентрала Газиводе има 32 мегавата и без њеног уклучивања у рад ни обе термоелектране у Обилићу не би могле да раде.

Председник Србије који по обичају лаже, краде и издаје каже да овим споразумом Срби добијају јер ће имати струју. Као да до сада Срби на северу КиМ струју нису имали. Они су је имали још за време Краљевине Југославије много пре него што су је добили Вучићи у Чипулићу код Бугојна. Овим споразумом дуго година изговарана крилатица Александра Вучића „Не дам Трепчу – Не дам Газиводе“ доживела је свој суноврат. Све је дао, како наш народ каже, без зрна барута. Вредно је истаћи да је још 2013. године Бриселским споразумом, а потврђено 2015. године, Александар Вучић са представницима самопроглашене републике Косово потписао свој договор о енергетици. Тим споразумом је предвиђено да Београд има право да формира две компаније на Косову и Метохији, једну за дристрибуцију струје а другу за производњу струје. Али у преговорима са Аљбином Куртијем Вучић је поново поражен. Чак и оно што је потписао није остварио до краја. Од две фирме добио је само једну и то ону за диструбуцију електричне енергије.

По неким проценама, држава Србија и уопште српско власништво се процењује на неких хиљаду милијарди долара. Наравно у то улази и Трепча, Газиводе, национални парк Шар Планина, све фабрике од Пероникла, до у Качанику има једна фабрика цемента. То је све било српско власништво, власништво Републике Србије. Ми смо плаћали деценијама кредите и камате, рецимо за Трепчу итд. Ова банда овде се сагласила са тим да се све преда, да им преда те књиге, и да они у тим књигама изврше промене и да то више не буде власништво Републике Србије.

Извор: Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *