Казнено поправни дом у ПодујевуКазнено поправни дом у Подујеву

Такозвани основни суд у Приштини јуче је, поред Жарку Зарићу, продужио меру судског притвора и Миомиру Пантићу.

Обојици су из Истока, против њих се води истрага због наводно извршеног кривичног дела “ратног злочина”. Обојица се тренутно налазе у затвору високе безбедноси у Подујеву.

Пантић и Зарић су ухапшени истог дана, у августу ове године, а терете се за наводно почињен ратни злочин у општини Исток 1998-1999. године.

Зарић је ухапшен у својој кући у селу Љубожде код Истока, где живи од 2017. године као повратник а Пантић је ухапшен на пункту Мердаре. Зарић је деведесетих година био командир подстанице полиције у селу Ракош, док је Пантић био некадашњи начелник полиције у Истоку.

Пантић је интерно расељено лице, које након сукоба 1999. године живи у Младеновцу, пореклом из села Црнце, Метохија. Имао је стан у Истоку, али јуна 1999 су се сви Срби иселили са тих простора, цео Исток, Пећ и Клинa.

На путу из Осојана ка Истоку из заседе Шиптари су пуцали на њега и замало је избегао смрт. Био је у ауту са својим пријатељем и пуком срећом избегао метак. Пантић је на превару ухапшен.

ВИДЕО: Хапшење Пантића и Зарића. Пантић је у белој мајици а Зарић у плавој кошуљи.

84 оптужнице су сада подигнуте за казнено поправни дом Дубрава, који је највећи на Балкану. 64 оптужнице су подигнуте против Срба у Ђаковици. Нема дана да Шиптари неког не спроведу.

Казнено поправни дом, Дубрава, Исток, Косово и Метохија, удаљен два километра је он од Истока, према Ракошу.

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *