Иако је актуелна власт у Србији признала “РКС” регистарске таблице, Курти се ограничио и изјавио да ће тзв. “Косово” признати српске регистарске таблице чим њихова такозвана гранична полиција потврди да Србија у потпуности и несметано спроводи своју одлуку о признавању “РКС” таблица.

“Као и увек Приштина условљава нешто и уцењује и нешто тражи, наши страна на то као и увек нема прави одговор и то је то. Значи, договор о таблицама је завршен”, истиче професор Давор Калајжић, бивши представник, дипломата и службеник УМНИК-а на спејсу код Александара Петровића Инфоратника, на Х друштвеној мрежи.

Јучерашњи емисија на Х мрежи код Александара Петровића Инфоратника је на све слушаоце оставио јак утисак. Поред професора, бившег представника, дипломату и службеника УМНИК-а Давора Калајжића, говорници су били проф. Душко Кузовић и Дејан Милошевић, политиколог, стручњак за Дипломатију и Безбедност.

Говорници су се потрудили да хронолошки поставе ствари у вези Косова и Метохије од 2000. Па се ту може наћи где је, када и шта потписао сваки српски политичар у преговорима и како се кретала издаја земље и Косова и Метохије, од почетка па до данашњих дана. У питању је континуитет издаје који говори уствари о постављеним политичарима од стране запада, јер се у својим преговорима ниједан није држао аутентичности и неких својих ставова. Већ је само извршавао све оно што је од њега тражио колективни запад.

Све владе, од Војислава Коштунице па до Александра Вучића су учесници у велеиздаји сопствене државе и имају свој удео одговорности и своје учешће. Међутим, највећу одговорност има данашња власт на челу са Александром Вучићем.

У овом тексту, професор Давор Калајжић, бивши представник, дипломата и службеник УМНИК-а, објашњава обим и континуитет издаје и шта су чланови Бриселског споразума донели, тј. однели Републици Србији и нашем народу на Косову и Метохији. На почетку износи чињенице о Борковом споразуму.

Али како смо дошли до ове издаје, да Србија преговара са сопственом покрајином?

“По принципу “куване жабе”, мало по мало…

Шта је Борко Стефановић потписао:

  1. таблице;
  2. преговарачки процес са Приштином
  3. Борко Стефановић је у споразуму толерисао употребу речи “граница”, инструменти друге стране возачке дозволе, личне карте;
  4. Боркови споразуми су довели до тога да се уведе термин “РКС”, зато што је он дозволио први пут да се користи у тачци 7 овог споразума, “РКС” или “КС” таблице. Статусно неутралне су биле УМНИК таблице, на жалост оне су кратко трајале. То је једна од грешака Коштунице. Он је дозволио да се избаце УМНИК таблице и да се убаце “КС” таблице, као и да се УМНИК личне карте земане, за неке које су, тобоже, биле статусно неутралне и биле прелазна фаза овим данашњим “косовским” личним картама” објашњава професор Калајжића.

Бриселским споразумом Александар Вучић и наравно Ивица Дачић су предали од надлежности Србије 2013:

“Први споразум о принципима који регулишу нормализацију. Ту се налази Заједница Српских општина која се налази са својим елементима и поделементима. Споразум о енергетици, телекомуникацијама, правосуђу, полицији, катастру, матичним књигама, париском печату, универзитетским дипломама, слободи кретања, регионалном кретању, званичним посетама, осигурању, цивилној заштити, споразуму цивилних комора… Једноставно спектар споразума који фактички јасно говоре да су сви елементи државности обухваћени овим споразумом.

КАКО ИЗГЛЕДА ТЕХНИЧКИ СПОРАЗУМ О КАТАСТРУ

У Споразуму о Катастру тачка 3 предвиђа да ће специјални представник Европске Уније добити скениране копије целокупне оригиналне катастарске архиве и евиденције Србије пре 1999. Када су српска војска и полиција повлачили са Косова и Метохије они су са собом поукли све катастарске матичне књиге. Веома мали број је остао тамо, јер су се повлачили у паници да покупе све. Али ово друго је системски и систематски покупљено и изнето. Тако су подаци о власничкој структури комплетно били у републици Србији, а онда је власт у Београду на челу са А. Вучићем и Дачићем пристали да све податке врате назад на Косово и Метохију. Такозвани врховни суд, такозваног “Косова” у тачци 6 Споразума о Катастру ће поступати у случају неких жалби и неспоразума. Значи тзв. врховни суд тзв “Косова”.

Већ је предат предат ауторитет тзв. врховном суду тзв. Косова “независне државе”. Што значи, да те одлуке које тај тзв. врховни суд донесе, везане за катастар, биће коначне, извршне и неће моћи да буду оспораване. Катастарска агенција тзв. “Косово”, у тачци 7, доноси неопходне измене у тзв. катастар тзв. “Косова”. То се односи на катастарску евиденцију, па чак и црквене својине!

То у пракси значи следеће:

Власти у Београду су предале катастарксе књиге, врховни суд тзв. “Косова”, њихово тело, узме и промени катастарске податке, односно власничку структуру у катастрима, односно катастарским књигама, ми се жалимо и кажемо НЕ, па то је наше власништво, врховни суд доноси одлуку која је коначна и извршна, не може бити оспоравана, тврди да није наше, то је власништво “републике Косова” и на основу тога што врховни суд донесе такво решење и доноси, то ради катастарска агенција на тзв. “Косову”, уноси неопходне промене у катастарски регистар. Другим речима, власништво Србије прелази у власништво тзв. “Косова”, чак и у црквеној својини.

Што значи да врховни суд тзв. “Косова” може Пећку патријаршију, Дечане, Грачаницу да преведе у шиптарску својину. Они то већ раде. Србија је потписала Бриселски споразум и тачке у којима се Србија сагласила са тим.

По неким проценама, држава Србија и уопште српско власништво се процењује на неких хиљаду милијарди долара. Наравно у то улази и Трепча, Газиводе, национални парк Шар Планина, све фабрике од Пероникла, до у Качанику има једна фабрика цемента. То је све било српско власништво, власништво Републике Србије. Ми смо плаћали деценијама кредите и камате, рецимо за Трепчу итд. Ова банда овде се сагласила са тим да се све преда, да им преда те књиге, и да они у тим књигама изврше промене и да то више не буде власништво Републике Србије, истиче професор Калајжић.

Професор Калајжић објашњава шта се десило са српском цивилном заштитом, која је до доласка А. Вучића на власт и до потписивања Бриселког споразума, штитила српски народ на северу Косова и Метохије:

ЦИВИЛНА ЗАШТИТА

Споразум о процесу интеграције цивилне заштите предвиђа следеће:

Интеграцију појединаца који ће бити бити спроведен у складу са Бриселским споразумом и тзв. “Косовским” законима о цивилној заштити. Овде се стално поставља та фора преварантска, лоповска, да је у складу са Бриселским споразумом. Да, генерално, кровно јесте, али поједничани договори су у складу са Бриселским споразумом и тзв. “косовским” законима. А то овде избегавају да кажу, “косовски” закони а не СРПСКИ! Дакле у складу да Бриселским споразумом и законом “Косова” у цивилној служби.

Члан 1 тог споразума каже следеће: Београд је предао списак од 751 члана Цивилне заштите која треба да се интегрише у “косовске” институције. Другим речима, Александар Вучић је Шиптарима предао списак свих запошљених чланова цивилне заштите.

Да ли ви знате да је то катастрофални издајнички ударац за Републику Србију? Значи, он је људе изручио на тацни, на милост и немилост тзв. “косовским” правосудним органима 751 човека! Именом и презименом, адресом боравка итд. Па се ви чудите што у последње време РОСУ на северу Косова и Метохије, мало по мало, па тек ухапси неколико Срба. До сада стотинак, чини ми се. Па они иду по том списку и где год нађу да је неко од њих учествовао у некој демонстрацији, некој барикади, кап! Зато што је радила са Српском Листом.

Српску Листу не дирају, али зато цепају цивилну заштиту зато што им је изручена.

Тачка 2 овог споразума

Приштина се понудила да од ових 751, 483 буду запослени у “косовској” служби. То је та замена “косовска” за цивилну заштиту, цивилна служба се зове.

Такође, 25 људи су хтели да приме и казнене домове. Значи 25 Срба ради у шиптарским затворима. А 50 њих су понудили да их приме, једноставно да седе, да добијају плату а да не раде ништа. То да такозваних 50 места из фонда за непредвиђене издатке. Људи примају плату а коначна радна места у јавном сектору ће им бити утврђена у року од три године.

Србија се сагласила са следећим:

Тачка 3

Критеријум подобности ових 751 чланова цивилне заштите, да би прешли у цивилну службу “Косова”, морају да поседују важећу “косовску” личну карту. Другим речима, да би добили “косовску” личну карту они морају прво да узму држављанство. А да би узели држављанство, морају тамо да напишу, јел, ово је држава “Косово” итд… Значи, он је људе из цивилне заштите принудио да узму “косовска” држављанства, личне карте, да би прешли да раде код непријатеља. 99% се односи на север Косова.

Тачка 11 – поступање са просторијама и опремом цивилне заштите

Београдска страна се обавезала да ће осматрачке пунктове и просторије којима су се користили чланови цивилне заштите предати надлежним органима.

Тачка 13

Три осматрачка пункта на путу између Митровице и Ариња биће уклоњени, а пункт који се налази на северној страни главног моста у Митровици биће предат “косовској” полицији.

Тачка 15

Сваки вид присмотре, укључујући и опрему (Диклотини?) центар биће уклоњени или предати “косовској” полицији. Ова тачка се управо спроводи. Ових дана, ви гледате и слушате да албанску Росу скидају видео назор, уклањају сирене за узбуну…све је користила цивилна заштита…, и све то је Александар Вучић Бриселски споразум, једним, другим, трећим.

Та издаја је ишла до тога да у тачци 16. споразума, београдска страна је обавестила да цивилна заштита поседује око 500 званичних јакни и униформи, па ће те исте предати.

Тачка 17

Београдска страна ће доставити ЕУ попис све опреме коју цивилна заштита тренутно користи и поседује. А ЕУ ће предати тај попис приштинској страни која ће опрему наставити да користи у “косовским” институцијама. Он, Александар Вучић, је предао све комплетно “косовским” институцијама. Па ми смо то плаћали деценијама, грађани Србије из буџета.

Сећате се да је својевремено Александар Вулин постављао видео назор, наводно за милионе евра. Глупост најобичнија! Покрао је силне паре, али то смо провалили, јер је одмах након тога купио стан.

Тачка 18.

Београдска страна је доставила писану потврду да ти представници цивилне заштите више не поседују никакво званично оружје, а овлашћују се Еулекс и тзв. “косовска” полиција да заједно спроводе операције претреса без предходне најаве. Управо се то дешава ових дана на северу Косова и Метохије. И Срби тамо кукају и протестују како врше претресе. А он је све потписао, тачка по тачка…”, објашњава професор Калајжић.

Целу емсисију са свим говорницима можете послушати овде.

Све тачке које је професор Калајжић навео у свом излагању можете прочитати на официјалној страници Европске Уније. Анализу из 2020 коју је Игор Новаковић потписао 2020 можете прочитати овде: https://library.fes.de/pdf-files/bueros/belgrad/17009.pdf

Дијалог Београда и Приштине: Споразум о путу нормализације између Косова и Србије:

https://www.eeas.europa.eu/eeas/belgrade-pristina-dialogue-agreement-path-normalisation-between-kosovo-and-serbia_en?fbclid=IwAR1-zafblFgC1XHlA4u_ZklbgRPCrQrxVjEuUypai_Nc0lxglku0I623LIk

Сакривени анекс горњег договора: Дијалог Београда и Приштине: Анекс за имплементацију Споразума о путу нормализације односа између Косова и Србије:

https://www.eeas.europa.eu/eeas/belgrade-pristina-dialogue-implementation-annex-agreement-path-normalisation-relations-between_en?fbclid=IwAR0ccPVBkZ2hY3_DvIFhCFPSsPubYTnBP-rs7uAEf-ijJXE81ajDiqehsLQ


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *