Због како су навели могућих нових упада паравојних снага Милана Радоичића. амерички војници у саставу КФОРА, врше безбедносну патролу у околини Лепосавића.

„Амерички војници додељени Регионалној команди КФОР-а Исток (РЦ-Е) врше безбедносну патролу у близини Лепосавића“, поручили су из КФОР-а.

Према њиховим изјавама ова мисија НАТО-а је у потпуности фокусирана на свакодневну имплементацију свог мандата, заснованог на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999 – да обезбеди сигурно и безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову и слободу кретања.

Велики број возила КФОР-а у Звечану

Такође су објавили више фотографија на којима се виде војници КФОР-а како патролирају са дугим цевима и опремом.

Објава КФОР-а уследила је свега пар сати након што је Курти, оптужио некадашњег потпредседника Српске листе, Милана Радоичића, који је преузео одговорност за дешавања у Бањској 24. септембра, да припрема нове нападе, користи полигоне војске Србије за обуке, одржава састанке са високим званичницима БИА-е, те фирму чији је формални власник био до скорије у Новом Пазару користи за складиштење оружја али и „пружање уточишта“ групи која се 24. септембра сукобила са Косовском полицијом. Уједно је још једном у све то уплео званични Београд.

Директор Канцеларије за КиМ је одмах у име Београда и самог Радоичића демантовао наводе о било каквој припреми напада и оптужио Куртија за лажи и обману.

„Када је реч о Милану Радоичићу, надлежни државни органи, односно МУП, раде свој посао, ја вам овде гарантујем да никаквих напада неће бити. Ми смо правна држава и озбиљно и одговорно се понашамо“, поручио је Петковић.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *