Такозвани министар за инфраструктуру такозваног “Косова” и Метохије Либурн Аљиу признао је да је такозано “Косово” привремени пројекат, мислећи на тежњу за уједињењем са Албанијом.

Он је гостујући у емисији „Занат” на приштинској Т7 рекао да се не може створити косовска нација, истичући да би то значило мешавину етничких група, што по њему није успешно.

„Данас видим Косово и Метохију као више од једног привременог пројекта. Који су то елементи који данас покушавају да створе косовску нацију. Устав такозваног “Косова” је устав мултиетничке земље, шта је “Косовац”, да ли је “косовски Албанац” или нешто друго, ако бисмо створили нацију која би тежила мешању етничких група, не знам колико би то било успешно, а изгледа да није. Мислим да је такозвана независна држава “Косово” привремени пројекат који је кренуо једним путем. Пут је нормалан, економски развој, непрекидна циркулација унутар целог Балкана вратиће га на своје место где ће сви ти шовинизми бити угашени и свако ће се вратити тамо где треба да буде”, рекао је он.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *