Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг слетео је вечерас на београдски аеродром, где га је дочекао министар одбране Милош Вучевић са почасном гардом и црвеним тепихом.

“Вечерас сам на београдском аеродрому „Никола Тесла“ дочекао генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, који ће боравити у званичној посети Републици Србији“, навео је Вучевић на свом Инстаграм налогу .

Милош Вучевић и Јенс Столтенберг

Столтенберг је претходно посетио Приштину, где је разговарао са Вјосом Османи и Аљбином Куртијем.

На конференцији за медије у Приштини, Столтенберг је подсетио, између осталог, на догађаје на северу Косова и Метохије у мају и рекао: “Што се тиче насиља у мају и септембру, то је неприхватљиво и зато смо појачали наше присуство”. Чланство такозваног “Косова” у програму партнерство за мир, додао је, зависи од гласова свих држава чланица. “Разговарало се о томе, али као што сам рекао потребни су гласови свих савезника и чланица НАТО-а“, рекао је он.

За те и друге изјаве, које су директан атак на нашу државу, Србија је одговорила са почасном гардом и црвеним тепихом.

Генерални секретар НАТО-а ће се састаће сутра у згради Генералног секретаријата председника Републике са Александром Вучићем, након чега ће одржати заједничку конференцију за новинаре, наводи се у саопштењу Министарствa Одбране.

Додаје се да ће се Столтенберг, у оквиру посете Србији, састати и са Аном Брнабић у Влади Србије.

Чињенице о Јенсу Столтенбергу:

Јенс Стонтерберг није омиљен у норвешким народом, између осталог и због масакра у Ослу и на острву Утоја. За време тих масакара био је премијер Норвешке. Осим епског говора, ништа није функционисало како треба тог дана, 22. јула, 2011. када су се десила два масакра, један у Ослу, а други на Утоји. Укупно 77 особа је је изгубило своје животе.

У 15:26 експлодира бомба у владиној четврти у Ослу. Девет особа је теже повређено, а 200 лакше.

Након, мање од два сата, у 17:21 Беринг Брејвик убија своју прву жртву на Утоји, Монику Бøсеи.

Млади људи очајнички покушавају да побегну. У 17:26 полиција добија први позив са острва о пуцњави.

Више од сат времена Беринг Брејвик шета по острву и пуца у младе људе које проналази. Учесници кампа покушавају да се сакрију у шуми и у пукотинама дуж обале, неколико њих покушава да исплива са острва. Али велики број њих не успева да избегне метке терористе.

За то време норвешка полиција чека на одговарајући чамац. Требало им је више од пола сата да изађу на обалу острва Утоја.

У 18:27 на острво стиже полицијски штаб. 18.34 Андерс Беринг Брејвик је ухапшен без отпора. Убио је 69 људи на острву и ранио много више.

Андерс Бехринг Брејвик је 24. августа 2012. осуђен на 21 годину затвора. Јенс Столтенберг је постао генерални секретар НАТО-а 2014.

Интересантан одабир генералног сектретара НАТО-а. Није успео да спречи једну особу да побије 77 младих људи за време када је био премијер Норвешке, али зато је награђен новим, вишим положајем, постао је генерални секретар НАТО-а. Могуће због тога што уме емотивно да чита “епске говоре”.



Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *