Александар Вучић изјавио је вечерас у Београду да неће ићи на самит групе БРИКС у Русији.

Додао је да је руском председнику Владимиру Путину рекао да би такву одлуку донео и да нема заказане састанке са европским лидерима за време трајања тог скупа.

На питање да ли ће ићи на самит групе БРИКС у руском Казању, који траје од 22. до 24. октобра, Вучић је за РТС рекао да у Београд у среду, 23. октобра, долази премијер Пољске Доналд Туск, али да не би ишао на тај скуп ни да нема те раније договорене посете.

Вучић је додао да после Туска у Београд долази и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, а да ће се сутра у Словачкој састати са премијерима Мађарске и Словачке, Виктором Орбаном и Робертом Фицом.

“Био сам веома поштен према председнику Путину (у јучерашњем телефонском разговору). Нисам крио и рекао сам му: Поштовани господине председниче, и да нема ових посета, било би ми изузетно тешко да дођем због различитих ствари за које ви добро знате и верујем да добро разумете Србију. Србија је једина земља у Европи која није приступила ниједној од 44 декларације против Русије у овој години”, казао је Вучић.

Додао је да Путин то “високо цени” и да ће Србију на самиту у Казању представљати четворочлана делегација, коју ће чинити потпредседник Владе Александар Вулин и министри Братислав Гашић, Адријана Месаровић и Ненад Поповић.

Представници Србије у БРИКС-у:

Адријана Месаровић, министри Братислав Гашић, Александар Вулин, и Ненад Поповић.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *