Сарадници Косовске истине са Косова и Метохије јављају да поцепане српске заставе у Звечану где су се по налогу сепаратистичке “Српске листе”, по сопственим речима представља Вучићев “глас и лице” на Косову и Метохији, окупљали запослени Срби у знак протеста против узурпације зграде Општине. На жалост ти протести, као и све друго што “Српска листа” ради наводно у корист Срба за јавност, тако су и ти протести имали искључиво улогу прикривања суштине политике коју спроводе и сами по налогу Александра Вучића а која и није политика већ класична велеиздаја.

За разлику од других локација на севру КиМ, где те заставе висе као крпе избледеле и нагореле од сунца и временских прилика, ово место је било једино где су оне мењане и редовно постављане нове. Овдашње заставе су имале ту намену да послуже као још један параван за издају Косова и Метохије којом координише Вучићев режим из Београда као наводни знаци “патриотизма”.

Новинари, будући послушни и плаћени из фондова организација које здушно подржавају албански сепаратизам и екстремизам на КиМ, упорно су игнорисали и игноришу свако затирање српског идентитета. Тако је ово зборно место било једино које су посећивали у оквиру својих задатака. Зато су ту заставе увек биле нове и свежег изгледа за разлику од остатка покрајине.

Осим што су стварале утисак, тачније заблуду, како се Вучићеви повереници боре за српску ствар и интересе, одавале су и утисак слободе и поштовања људских права Срба од стране сепаратистичког система што на терену апсолутно не постоји. Напротив, догађа се управо супротно. Што показује и цепање ових застава.

На крају и оне су поцепане али не утцајем природе и лошег времена, већ људском руком. То се сасвим јасно може уочити по томе што су заставе нове али су растргане готово на комаде, вучене су.

Када се зна да у овом месту живи 100% Срба и да се такав случај никада ниеј догодио већ напротив, да је застава Србије у овом месту изузетно уважавана, јасно је да то нису учинили Срби. А и до починиоца се лако долази. Место се налази тачно преко пута зграде ЈКП-а у Звечану коју су јединице тзв. “Косовске полиције” узурпирале средином септембра. Од тада, “протестанти” Вучићеве сепаратистичке “Српске листе” једноставно не долазе на “протесте” о чему су медији сасвим случајно “пропустили” да јаве.

Извесно време све је деловало мирно иако се осећала снажна напетост с обзиром на негативне емоције које према Србима осећају, не сви али већина Албанаца, припадника “полицијских јединица”, и ни мало се не труде да их прикрију. Од када су тзв. “Косовски полицајци” и њихове специјалне јединице почеле да упадају и на север Косова и Метохије, бележе се стални игруби напади, пребијања цивила, терорисање чак и на приватним окупљањима, иамњима, у аутомобилу, па и неколико случајева пуцања на Србе. Тако да је тешко, а Србима на Косову и Метохији и узалудно, свако друго објашњење и претпоставка о починиоцима и овог примитивног акта отворене мржње према свему српском.

Стрелица показује улаз у зграду ЈКП-а у којој су смештени припадници тзв. “Косовске полиције”, на мање од 100 метара ниже налази се и зграда Општине где су такође стационирани специјалци, припадници ове службе

Све заставе Републике Србије су растргане са очигледном намером да буду поцепане али и остављене такве на том месту а не уклоњене. Ово представља очигледну замисао да Срби буду испровоцирани како би још један талас насиља над њима био спроведен уз “оправдање” да су Срби започели нереде. Хоће ли било ко одговорити на ове непрестане знаке аларма и упозорења у какво мсе положају налази српски народ на Косову и Метохији или неко подразумева да уз издају земље иде и издаја народа?


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *