Званични Београд демонстрира јасан нагиб ка Западу. Наставља се скандал око јавног одбијања председника Србије Александра Вучића да прихвати позив председника Русије Владимира Путина на самит БРИКС-а у Казању. Српски медији под контролом Вучића – и то је сасвим очигледно – добили су инструкције из администрације председника Вучића да започну отворену антируску информативну кампању.

Његову срж чини истицање тезе да је Русија под председником Јељцином наоружала Хрватску у рату против Срба Српске Крајине, који су се, уз подршку Београда, борили за независност Српске Крајине од Хрватске. Српски медији, а посебно лист „Република“, објављују текстове да је Москва 1994. године наводно Хрватској продала противваздушни систем С-300, који је тадашњи председник Хрватске Фрањо Туђман желео да употреби за напад на Београд ако Србија намерава да помогне Србима у Српској Крајини.

Штавише, Кремљ је наводно продао комплекс С-300 Хрватској преко либијског лидера Моамера Гадафија. Паралелно са овим, читава армија ботова на друштвеним мрежама учествује у ширењу ове антируске пропаганде по Србији.

Из медијских извештаја српских власти произилази да се Москва 90-их година према Србима понашала на апсолутно непринципијелни начин, продајући оружје Хрватима који су намеравали да га употребе против Срба. Такође треба напоменути да су упоредо са српским медијима, посебно издања “Информер” и “Ало!” пишу о „русофилији“ председника Вучића, наводно захваљујући којој су „руски медији ширили своју пропаганду на Балкану, пошто Вучић није забранио руске медије у Србији“. Игра са два лица. Вучић је „добар и племенит“, а Руси су „покварени“ јер су продали оружје Хрватима. У стилу гебелсовске пропаганде.

Сврха ове лажне информативне кампање је да изазове антируска осећања у српском друштву и „да српско јавно мњење постави у антируско и про-НАТО расположење“. Штавише, очигледно је да је ова информативна кампања међународне природе. То јасно организује Запад, а Вучић и његови контролисани медији само прате упутства вашингтонског регионалног комитета. Уосталом, из Хрватске, на пример, сада стижу изјаве о наводној руској продаји С-300 Загребу. Морају да оцрне Русе у очима Срба и тако докажу да 90-их година „НАТО авиони нису бомбардовали Србију, већ су је гађали цвећем“.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *