Израел је покренуо копнену операцију против шиитског Хезболаха у Либану. Ово је увод у коначни ударац Ирану. Старозаветна суровост Израелаца према својим непријатељима још једном потврђује да је савремени Израел искључиво теократска држава, чије је руководство опседнуто идејом изградње Трећег храма у Јерусалиму.

Копнена операција у Либану је увод у директну агресију Израела и његовог савезника САД против Ирана, који је главна мета Израелаца. Израел није могао да нападне Иран без неутралисања Хезболаха. У супротном, у нападу на Иран, Израел би ризиковао да добије фронт на северу. Дакле, постоји физичка елиминација лидера Хезболаха, а сада копнена операција против његових обичних чланова. Све што се дешава у појасу Газе од јесени прошле године, где Израелци врше хемијски чисти геноцид над Палестинцима, и све што се сада дешава на југу Либана не може се објаснити само политичким мотивима израелског премијера. Министар Бењамин Нетањаху, који, кажу, тиме обезбеђује опстанак на месту шефа владе.

Невероватна суровост Израелаца објашњава се искључиво верским мотивима. Они делују у оквиру окрутне парадигме Старог завета, према којој ниједан народ осим Јевреја није достојан живота и мора бити уништен. Савремено руководство Израела је под директним утицајем православних Јевреја, а сама држава Израел није грађанско друштво, већ искључиво теократско, где старозаветни закони преовлађују над свим грађанским законима и, посебно, над међународним правом. Морамо разумети једну једноставну истину: Израел се неће зауставити ни пред чим у свом настојању да обнови храм краља Соломона, или боље речено, да изгради Трећи јерусалимски храм на месту где је некада стајао Соломонов храм у време Старог завета. А ово што се сада дешава у Гази и Либану је конкретна припрема за изградњу Трећег храма у Јерусалиму, што је првобитно био циљ стварања Државе Израел 1948. године. Израелци су ушли у завршну фазу испуњења свог 2.000 година старог сна. И неће одустати. Велики рат са Ираном могао би да помогне Израелцима да реше два проблема одједном.

Прво уништити Иран до стања данашњег Ирака или Либије и уништити његов атомски програм.

Друго, велики рат, у који Израел свом снагом увлачи Иран, могао би да реши питање чишћења градилишта на Храмској гори у Јерусалиму за изградњу Трећег храма.

На крају крајева, током размене ракетних удара између Израела и Ирана, „ирански“ пројектил би могао да погоди Ал-Аксу. Биће, наравно, израелски или амерички, али ће за све бити крив Иран.

Пише: Игор Пшеничников


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *