Пише: Бранко Драгаш

Србија улази у завршницу насилне, криминалне, велеиздајничке и преварантске политике уцењеног Узурпатора. Након пуних дванаест година његове тортуре, демагогије, пљачке и продаје националних интереса, дошли смо до провалије. Иза нас је само губитак државе, распродаја територија и биолошки нестанак Срба. Више немамо шта да изгубимо. Или ћемо да сменимо полуделог Узурпатора са власти и читав његов криминални режим или ћемо да нестанемо. Грађани одлучују.

Сваки грађанин мора да се изјасни. Нема више скривања и оправдавања. Несрећа је закуцала на врата свих грађана. Загађивање и уништавање природе, рударење, насилно копање, сумануто задуживање, сиромаштво, беда, лоботомирање, демагогија, манипулација и шпекулација су угрозили животе сваког грађанина.

Нико више не може да се сакрије и да обезбеди само за себе чист ваздух, чисту воду и здраву храну, јер све око нас је контаминирано, упрљано и постављено у служби корпоративног фашизма. Терор у немоћи власти постаје све већи. Хапшења, претње, притисци, кажњавања и потискивање неистомишљеника су све већа. Узурпатор је убеђен да једино тако може да се обрачуна са поробљеним народом, који више не може и неће да пристане на његово прогресивно лудило.

На самом почетку његове власти, јула 2012. г., јавно сам на овом месту писао, опомињао и указивао грађанима на погубни карактер Узурпатора, да ће он да испуни све налоге наших вековних непријатеља, да ће довести Србију и грађане на сам руб понора и да морамо да се супротставимо његовој велеиздајничкој политици. Нажалост, Узурпатор је успео да заведе, поткупи и уцени прорачунате интелектуалце, САНУ, СПЦ и Универзитет, који су потрчали да му се додворе и да издају наш народ, како би остварили неке своје личне интересе. Тако смо доспели у данашње стање пропасти. Остали смо – сами!

Напокон, народ је остао сам и мора сам да се избори из ове трагедије. Ако овом пресеку стања наше несреће додамо да Запад наставља да подржава Узурпатора у уништавању државе и народа, да му Кремљ даје ветар у леђа лажном пропагандом о некаквом насилном Мајдану, што јасно показује да бирократија у Кремљу не зна шта се у Србији заиста дешава, невероватно и необјашњиво, онда, господо другови, морамо да храбро прихватимо реалност да смо остали сами. Искрен да будем, то сам и очекивао. Мислим да је јако добро што смо остали сами.

Знамо на шта можемо да рачунамо. Морамо да се уздамо у сопствену интелигенцију, снагу и борбу за слободу, јер нам нико слободу неће да поклони. Односно, онај ко нас буде ослободио садашње окупације, наметнуће нам своју окупацију. Ми смо слободарски народ и нећемо да трпимо ничију окупацију. То је суштина и смисао нашег данашњег политичког деловања. Зато морамо да покажемо да смо заиста наследници наших херојских предака.

Наша древна историја нам показује правац шта морамо да радимо. Наши преци су се сами ослобађали ропства. Они нису чекали да их неко други ослободи, него су судбину народа узели у своје руке. Тако смо постали независна, суверена и слободна држава. Ми нисмо имали стране династије на власти. Успели смо да изградимо сопствену елиту, која је израсла у окупацији, терору и ропству, која је изникла из утробе пониженог народа и која је успела да донесе слободу и одбрани нашу државност. На исти начин морамо данас да се спасимо.

Све је познато. Све маске су пале. Сви актери на политичкој сцени су поткупљени и уцењени. На њих не смемо да се ослонимо. Они немају историјски капацитет да изврше неопходну промену политичког и економског система. Они немају визију да понуде нову политичку идеју. Прежвакавају старе, пропале и излизане политичке флоскуле, уверени да могу поново да преваре народ и да се некако, опет, докопају власти. Та њихова превара више не може да прође, јер је настало ново доба, које тражи нови политички и економски систем.

Данашњи естрадни интелектуалци, аутошовинисти и патриЈоте, не разумеју ново доба. Не желе да га разумеју, зато што они имају личне интересе у одржавању наше националне трагедије. Они профитирају на несрећи нашег народа. Постојећа политика им одговара и неће да је мењају. Једино што их интересује је да они буду слуге америчког намесника и да спроводе ту накарадну политику лажне представничке демократије, како би могли да раде све оно што Узурпатор већ одлично ради. И ту је наш главни политички проблем. Власт и опозиција су монополисали политичко тржиште. Не дозвољавају појаву никакве политичке алтернативе, која би грађанима понудила излаз из садашње националне катастрофе. Да ли сам у праву? Па, ево, износим један измишљен сценарио.
Замислимо да се Узурпатор обрати јавности и да каже да се, ето, ипак, и он уморио од вршења власти, да више нема снаге, да се повлачи и да препушта власт његовој поткупљеној опозицији, која ће му обезбеди да може мирно да напусти земљу и да ужива на неким егзотичним дестинацијама са покраденим новцем од државе и грађана. Шта би урадила опозиција? Прихватила би нагодбу са Узурпатором. Какву политику би водила опозиција, која би мирним и цивилизацијским путем дошла на власт? Водила би исту политику као Узурпатор.

Ништа се у томе не би променило. Једино би њихова власт, ипак, добила мало граџанскији облик диктатуре. Наставили би да задужују државу, јер не знају да покрену домаћу производњу и не умеју да запосле људе, пошто то никада нису радили. Оставили би у свим државним институтима плаћене странце, па би се наставила наша окупација. Покорно би стајали пред сатрапима са Запада, клечали би и молили Брисел и Вашингтон да им обезбеде нове кредите, док би они понудили наша национална и природна богатства страним корпорацијама. Све би, дакле, било исто, само њега не би било на власти. Зар вам ово стање није познато? Али, таква политика не решава наш кључни проблем. Не ослобађа земљу од окупације и не спашава народ од дужничког ропства. Наша трагедија се и даље наставља. Тачније, она се све више убрзава.

Нема више простора ни времена за исте манипулације. Оваквом козметичком променом власти Србија и грађани ништа не би добили. Време пропасти би се приближило. Шминкање политичког мртваца не би нас извукло из беде и сиромаштва. Мора, на срећу, нешто суштински да се промени. Мора нешто системски да се промени, како би се спасили даљег пропадања. Шта је то што треба да се догоди? Шта је то што морамо да променимо? Да ли неко нуди неку нову политичку идеју? Да ли неко нуди неко квалитетно другачије решење?

Покрет МОБА је једина политичка групација стручњака, која је остала верна интересима нашег народа. МОБА једина нуди решење за трајни спас државе и народа. МОБА захтева да се изврши промена политичког и економског система. Проблем није у људима, него у систему, који на чело државе и народа доводи политички олош, највећи људски талог, преваранте и криминалне типове. Морамо да променимо систем, који ствара узурпаторе.

Променом политичког и економског система спасићемо уништену Републику и обесмишљену Демократију. Променом система ћемо спречити да се одржи гвоздени закон олигархије и нећемо више да дозволимо да Курта мења Мурту, да се поигравају нашом судбином, да нас зајебавају у здрав мозак, да се спрдају с нама, све док ми, апатични, разочарани и поткупљени, коначно биолошки не нестанемо. Зар хоћете да подржите наше сопствено уништавање и нестајање? Зар вас, браћо и сестре, није срамота да ћутите и да се не буните против програмираног Зла?

Таква погубна политика мора да се промени. МОБА једина излази у јавности са визијом новог друштва у интересу свих грађана. Да ли сте негде прочитали или чули да нека политичка групација нуди грађанима нову визију друштва? Да ли има у јавности било каквих расправа на тему – какво друштво ми хоћемо да изградимо? Нема! Зашто нема? Нема зато што је политичко тржиште строго монополисано од стране власти и опозиције. Које сарађују са нашим окупатором и које спремају неку нову превару народа.

Видимо свакога дана како се то ради. Видимо како се бесмисленим анализирањима, тумачењима, објашњавањима, изношењима скандала, корупције и пљачке, оптуживањима ко ради за УДБ-у, а ко за стране обавештајне службе, поганим позивањем младих људи да беже из Србије, јер нам наводно нема спаса, нека се спашавају на време, видимо, дакле, на делу све облике специјалног рата против нашег поробљеног народа, јер нико неће да предложи трајна Решења. Неће, јер не знају. Неће, јер је њима добро.

Они подржавају нашу несрећу, јер они на њој профитирају. МОБА хоће да прекине ту агонију. Историјска обавеза наше генерације, моје генерације рођене педесетих и шездесетих година, да преузме историјску нужност промене политичког и економског система. То неко мора да уради. Неко ко је добронамеран, ко је поштен, ко је родољуб, ко има знања, ко има искуства и референце да то може да уради. Доста више завлачења. Причања празних прича. Анализирања изанализираног. Чорбине чорбе чорба! Губљење времена!

Морамо да – деламо! Акција! Конкретна и оперативна. Акција која има циљ и смисао. Који је циљ нашег политичког ангажовања? Спас државе и народа од даље пропасти. Како то може да се уради? Променом политичког и економског система. Шта, дакле, морамо да урадимо да би се сигурно спасили? Морамо да променимо садашњи криминални политички систем и све њене актере. Морамо да сменимо Узурпатора, лажне посланике у Народној Скупштини и марионетску Владу у окупацији. Они су изабрани на неуставним, незаконитим, лажним, криминалним и намештеним изборима.

Помогла им је у томе лажна опозиција, која данас седи у Скупштини и даје легитимитет и легалитет тиранији. Сви они морају да оду на сметлиште историје. Сви су они сметња за опстанак државе и народа. Сви су они непријатељи Слободе, Правде и Поштења. Сви су они уништили Републику и обесмислили Демократију. Морамо да устанемо у одбрану Устава и да постанемо Уставобранитељи. Нико више неће бити у прилици да некажњено гази Устав. Никада више нећемо добити на власти Узурпатора, Велеиздајника, Демагога и Великог лажова. Стварамо истински, изворни демократски систем, који ће спречити владавину политичке олигархије и успостављање тираније.

Ако је овај историјски циљ нашег политичког деловања јасан, онда морамо да се ОРГАНИЗУЈЕМО да извршимо нашу историјску дужност за спас државе и народа. Не можемо да успемо без организације. Али организације која ће се разликовати од свих досадашњих политичких организација, јер неће бити организована централистички и неће дозволити да се створи нова политичка олигархија, која ће поново да пороби грађане. Та превара више неће моћи да се догоди. Неће моћи, јер правимо нови политички систем Директне демократије и Меритократије, владавине стручњака, која ће да уништи лажну представничку демократију и да врати суверенсот сваком грађанину. Шта то значи? Грађани трајно задржавају своју сувереност и више никада је не преносе на некакве политичке посреднике у лику плаћених одборника и посланика. Грађанима не требају посредници. Грађанима не треба неко ко ће, уместо њих, да одлучује и гласа. Грађани ће сами одлучивати и гласати, сами ће усмеравати и контролисати рад државних службеника, користећи се новим технологијама. Мењамо одборнике и посланике, јер грађани сами доносе одлуку о својим интересима. Све је ово апсолутно технички могуће да остваримо и да тако ставимо извршну власт стручњака под потпуну контролу грађана.

Спасоносна промена система почиње сменом садашње власти и опозиције. То је могуће урадити ако се направи Платформа за окупљање свих грађана из земље и расејања на заједничком историјском пројекту спаса државе и народа. Платформа омогућава удруживања свих грађана који хоће да одбранимо Устав, који морају, због злоупотребе власти, да демократски изађу на улице и да у милионском броју затраже смену режима. Рок за смену система је 48 сати од тренутка отпочињања мирних протеста на свим улицама градова Србије.

Читава Србија мора да устане, да би збацила паразитски, издајнички и окупациони режим са својих леђа. Лажним, намештеним и неуставним изборима то није могуће учинити. Грађани траже да изборе организује Прелазна влада стручњака, која ће за годину дана свог рада припремити прве слободне и поштене изборе у Србији. Наравно, сви ће у тој Прелазној влади да раде бесплатно. Грађани у протесту постављају УЛТИМАТУМ режиму, Узурпатору и његовој банди криминалаца, да поднесу у постављеном року оставке. Ако Узурпатор и режим не прихвате Ултиматум и не поднесу оставке у задатом року, онда се организује ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК!

Читава Србија мора да стане. Србија мора да стане да би се покренула. Милиони незадовољних, преварених, незапослених, презадужених и унесрећених људи, који чине већину друштва, излазе на улице да одбране Устав од уцењеног Узурпатора. За време трајања протеста, организују се јавне трибине на којима могу да говоре сви грађани који имају идеје и предлоге како да се друштво мења. Организује се јединствена апликација. Прелазна влада стручњака, где ће грађани непосредно да гласају за 550 стручњака у 11 области, у свакој области по 50 стручњака из земље и расејања, чији је задатак да буду Менаџери за управљање променом политичког система. Поред њих, грађани ће изабрати 10.000 стручњака између тридесет и педесет година, који ће бити подршка Прелазној влади стручњака. О задацима Прелазне владе стручњака, лустрација, хапшења, испитивања порекла капитала, конфискација, нови изборни закон, нови бирачки спискови, забрана финансирања политичких партија из буџета и другим мерама, већ сам доста писао и можете да нађете на сајту Покрета МОБА – www.pokretmoba.com/

За сигуран успех спаса државе и народа треба КРИТИЧНА МАСА грађана. Милиони људи у протесту. Нема шетње! Нема повлачења, док се Ултиматум не испуни. Све је једноставно, зар не? Ви сте на потезу. Сви чекамо на тебе. Пожури!

Извор: magazin tabloid


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *