25. августа око подневних сати, мештани села Чешановиче и засеока Бабудовице и Бојновича Општина Зубин Поток чули су три пуцња у размаку од пар минута из правца за њих Светог места Међугора, где се сваке године врши молитва и прославља Сеоска слава Духовни понедељак СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ, након десетак минута кроз наведена места просла су три квад возила са по два припадника косовске полиције наорузана са дугим и кратким ватреним орузјем који су досли из правца Међугоре.

21 септембра на празник Рођење Пресвете Богородице, неки мештани обишли су свето место и затекли изненађујучи и разочарајући призор на Међугори!

Иконе нису биле на свом месту, да би их пронашли петнаестак метара у шуми, једна од најстаријих икона која стоји на Међугори око 50 година била је поломљена на пола, у горњој половини иконе јасно се виде три прострелне рупе које укузују на зрно метка ватреног орузја, такође су видљиве три прострелне рупе и на крову летњиковца (који сложи као молитве и у одсуству цркве) у поздини где су биле окачене иконе!

Огорчени мештани Чешановића (Момља, Леденика, Бабудовице, Бојновића)


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *