Професор Душко Кузовић

У емисији, Знаш добро расположење у војсци и полицији, предај се док није касно!, за Јутјуб канал Х33, говорио је Душко Кузовић, архитекта и један од оснивача покрета МОБА.

Кузовић наглашава да сиромаштво уствару скреће пажњу људи са ствари које живот значе, а које у овом тренутку се одвијају око нас и наглашава:

“Један наредни проблем је што су они кренули да нам отимају и руде. Руде не отимају само зато што им требају руде. Имају они доста тода, али је рударење одличан алат да се произведе расељавање. Мислим да смо ми причали код тебе у прошлој емисиј, можда и нисмо, не сећам се, о томе да моје скромно мишљење је да је пројекат Рио Тинто војно-политички пројекат, па тек онда економски пројекат. И економски апскет тог пројекат служи да финансира војно-политички део.

То је једноставно, цена литијума на берзи, осталих материјала и свега осталог, говори да је то потпуно више депласирано. Али штете које могу да се произведу било рударењем, било прерадом тих материјала који су кажем, понављам, све мање интересантни на тржишту. Али што су они мање интересантни на тржишту, они све више инсистирају на њиховој производњи. Што пали црвене лампице.

Штете и опасности које могу да произведу рударење литијума може да доведе до нове Олује 2. Јер онога тренутка када се срце, средиште водотокова, а то је доњи ток реке Дрине и Јадар загаде, то значи да се искључује комплетан слив реке Дрине, Саве, а потом и Дунава, јужно од Ушћа или низводно од Ушћа. Даље, то нису само те воде, имамо и подземне воде у Јадру, у Рађевини, Мачви, Семберији, у Босни и Херцеговини, у Срему. Сасвим случајно то су све Срби тако се ту населили.”

Целу емисију можете погледати на Јутјуб каналу Х33:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *